Frecție  la un picior de lemn

Septembrie  a fost cea mai caldă lună  înregistrată vreodată în Franța, Belgia, Germania, Polonia, Austria și Elveția, așa au declarat  serviciile naționale de meteorologie. Situația este destul de asemănătoare și în România, dar nu avem încă cifrele, sau acestea nu trebuie date, pentru că cine știe ce-ar putea să mai apară sau să se interpreteze.

Pentru că  și Meteorologia europeană  pare să facă politică, lumea nu ia încă în serios pericolul poluării și al supraîncălzirii Planetei.  De altfel, lupta cu poluarea,  pe care o duc țările Uniunii Europene, nu cuprinde decât o parte puțin impresionantă din teritoriul globului și ca urmare este mai mult o chestie de imagine. Planeta a obosit, resursele par pe sfârșite, dar politica ne face să nu ajungem prea departe. Din dorința de a sancționa țările cu resurse importante de hidrocarburi, s-au sărit etape, iar țările din exteriorul UE ignoră zbaterile în van de la Bruxelles.

Căldura din septembrie și, în general, tot dezechilibrul meteorologic,  s-ar putea datora mai degrabă nenorocirii din Ucraina. Faptul că se evită subiectul, că asistăm la o adevărată demență mondială cu testarea celor mai periculoase  arme în Ucraina din ambele părți ale războiului, sunt tot atâtea argumente că lumea nu va mai fi la fel. Verde sau nu, energia e voit mai puțină, pentru a ne închina din nou războiului. Apropo, nu știm și  Istoria nu ne lămurește cum poate fi învinsă, cu arme convenționale, e adevărat că foarte performante, o putere nucleară? Sau, ca să fim și mai clari, niște imbecili ne spun că Războiul Rece a fost o butaforie!

Planeta ne hrănește tot mai greu și noi o distrugem  cu o meticulozitate demnă de o cauză mai bună.  Dacă nu terminăm cu războiul, lupta cu poluarea e doar o glumă, proastă.