Vă mai aduceţi aminte momentul 2009 când românilor le-a fost impus un candidat votat mai ales de cei aflaţi la muncă în străinătate? Vă aduceţi cumva aminte ca vreunul dintre ei să îşi fi cerut scuze măcar în 2012 când o largă majoritate românească a vrut să îl înlăture de la Cotroceni? Cu toate acestea aflăm în aceste zile că cei plecaţi în Occident, la muncă sau la furat că avem, din nefericire, şi din aceia, „ne ţin” pe cei din ţară, ne trimit bani ca să supravieţuim pentru că noi suntem manipulaţi, neinformaţi, adică ne fac proşti pe faţă.
Mă număr printre cei care consideră că organizarea deficitară a alegerilor din 2 noiembrie 2014 în anumite ţări este inpardonabilă şi ar trebui să se lase cu ceva demisii sau demiteri, inclusiv la nivelul Biroului Electoral Central. Dacă oamenii aceia doreau să voteze, era de bun simţ să o poată face. Nu înţeleg însă cum oameni atât de ocupaţi, doar aşa spuneau la televizor câţiva dintre ei că au venit în cele două ore libere de la serviciu, au stat 5-6 ore la coadă ca să voteze un preşedinte pentru… cei din ţară. Desigur, am auzit declaraţii generoase şi planuri de viitor, dar aceste lucruri le face Executivul, deci aici trebuia votat cu mult elan la Parlamentare,la Prezidenţiale interesul subit miroase a manipulare.
Ideea că cei din Diaspora, o parte din ei „căpşunarii” de odinioară, ştiu mai bine ce conducători trebuie să avem în ţară mi se pare o jignire nepermisă pentru cei de acasă. Nu mă refer aici la nivelul lor intelectual, avem exemple şi de personalităţi excepţionale dar şi de „pălmaşi”, ci la faptul că în timp ce pentru ei nu există nici un risc, pentru noi s-ar puteasă fie şi mai rău, după trendul din ultimii 25 de ani. Iar cu nivelul de informaţie şi de instruire, nu cred că cei plecaţi afară pot să încerce să se compare, cei care muncesc acolo cu adevărat ştiu ce vreau să spun acum.
Continuăm să fim dezbinaţi, să luptăm români contra românilor şi să ne jignim unii pe alţii, nu ştim să respectăm părerea celorlalţi şi unii am fi mai deştepţi ca alţii, transpunerea miturilor moderne în cazul românilor. Ce ar fi de făcut? Poate să ne vedem fiecare de treabă cum fac şi alte naţii. Cât despre „salvatorii” economiei naţionale prin banii trimişi în ţară ar trebui să ne mai gândim, aceste sume intră foarte mult clandestin şi stimulează economia neagră. Poate că un târgujian ar cumpăra un apartament la 50-60 000 lei dacă nu ar veni la concurenţă cu rudele celui de afară care dau dublu,practic o scumpire a vieţii pentru cel din ţară. În rest, să auzim doar de bine şi să câştige cel mai bun!