Lafarge România a participat la Convenţia Ramsar şi şi-a prezentat acţiunile cu privire la biodiversitate şi gestionarea resurselor de apă

Loading

La Balastiera Fusea- Mătăsaru, din judeţul Dâmboviţa, proiect pentru restabilirea biodiversităţii prin controlarea speciilor invazive de plante, crearea unui habitat de tip insulă pentru lebede, bâtlani gri şi egrete şi plantarea a 13.000 de copaci
La Balastiera Fusea- Mătăsaru, din judeţul Dâmboviţa, proiect pentru restabilirea biodiversităţii prin controlarea speciilor invazive de plante, crearea unui habitat de tip insulă pentru lebede, bâtlani gri şi egrete şi plantarea a 13.000 de copaci

Lafarge a luat parte la o suită de evenimente ocazionate de găzduirea de către România a celei de-a 11-a Conferinţe a Părţilor la Convenţia Ramsar privind zonele umede de importanţă internaţională (COP11). Conferinţa a avut loc la Bucureşti, în perioada 6-13 iulie 2012, iar Lafarge a participat în calitate de partener WWF.
În cadrul Convenţiei Ramsar, reprezentanţii Grupului Lafarge au prezentat ambiţiile de dezvoltare durabilă 2020, precum şi bune practici legate de managementul resurselor de apă şi biodiversitate.
“Lafarge gestionează biodiversitatea în cadrul operaţiunilor sale de câteva decenii, fiind integrată în planurile de reabilitare a carierelor şi în managementul resurselor de apă. Ambiţiile de Dezvoltare Durabilă 2020 duc aceste acţiuni mai departe prin extinderea ţintelor noastre în aceste domenii”, declară Jim Rushworth, Vice President Environment & Public Affairs Quarries, Agregate & Betoane, Grupul Lafarge.
În România, Lafarge îşi desfăşoară operaţiunile în mod sustenabil, prin managementul resurselor de apă, biodiversitate şi energie. Un exemplu în acest sens este implementarea unui proiect de conservare a biodiversităţii în 2010, constând în reabilitarea a 100 de hectare de teren în cadrul balastierei Fusea – Mătăsaru, din judeţul Dâmboviţa. Proiectul este realizat de către Lafarge România în colaborare cu WWF România, în cadrul parteneriatului global. Obiectivul acestui proiect este restabilirea biodiversităţii prin controlarea speciilor invazive de plante, crearea unui habitat de tip insulă pentru lebede, bâtlani gri şi egrete şi plantarea a 13.000 de copaci.
Participanţii la Convenţia Ramsar care a avut loc în săptămâna 6 – 13 iulie, la Palatul Parlamentului în Bucureşti, au avut oportunitatea de a vizita site-ul recomandat a fi inclus în program de către autorităţile de mediu din România.
“Proiectele noastre de conservare a biodiversităţii şi reabilitare a carierelor se bazează pe colaborarea şi dialogul continuu cu reprezentanţii comunităţilor, specialiştii organizaţiilor de mediu, arhitecţi, peisagişti şi nu în ultimul rând, administratorii desemnaţi în cazul ariilor protejate din România. Astfel, dorim să ne asigurăm că implementarea planurilor respective conciliază nevoile de dezvoltare economică cu cele privind mediul şi dezvoltarea locală”, declară Sonia Artinian, Director general, Lafarge România.

Despre LAFARGE ROMÂNIA

În România, Lafarge produce materiale de construcţii de 15 ani, activează cu toate liniile sale de activitate: ciment, agregate, betoane şi are acoperire naţională prin cele 40 de site-uri industriale şi 1.000 de angajaţi. Pentru informaţii suplimentare, puteţi accesa pagina de internet a companiei, la www.lafarge.ro.

Despre LAFARGE
Lafarge este lider mondial în domeniul materialelor de construcţii, deţinând poziţii de vârf cu fiecare dintre diviziile sale: Ciment, Agregate şi Betoane. Având 68.000 de angajaţi în 64 de ţări, Lafarge a înregistrat în 2011 vânzări de 15.3 miliarde de euro. Pentru al doilea an consecutiv, Lafarge s-a clasat printre primele 10 companii din cele 500 evaluate în cadrul „Carbon Disclosure Project”, ca o recunoaştere a strategiei şi acţiunilor sale împotriva încălzirii globale. Deţinând cel mai important centru de cercetare în domeniul materialelor de construcţii din lume, Lafarge plasează inovaţia în centrul priorităţilor sale, lucrând în sensul construcţiilor durabile şi creativităţii arhitecturale. Pentru informaţii suplimentare puteţi accesa pagina de internet a grupului, la www.lafarge.com.