Concursul de inspector şcolar general amânat şi la Gorj

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a anunţat la începutul acestei săptămâni că a suspendat concursurile pentru ocuparea celor  42 de posturi de inspector şcolar general, care ar fi trebuit să aibă loc în perioada 20 iulie – 15 septembrie 2012. Până la acest moment în Gorj au fost rostite ca nume de candidaţi pentru această funcţie Gheorghe Nichifor, Marius Buzera, Ion Işfan şi Nicolaie Mergea.

Profesorii Gheorghe Nichifor, Marius Buzera şi Ion Işfan ar putea ocupa funcţia de inspector şcolar general din această toamnă
Profesorii Gheorghe Nichifor, Marius Buzera şi Ion Işfan ar putea ocupa funcţia de inspector şcolar general din această toamnă

Aşa cum săptămânalul nostru v-a oferit în exclusivitate informaţii privind organizarea concursului de inspector şcolar general al judeţului Gorj, revenim cu precizări privind amânarea lui pentru toamna acestui an.

Concurs amânat

Potrivit celor anunţate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, în conformitate cu notele aprobate de Ministerul Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului, nr. 4418/01.06.2012, nr.45557/2012 şi 45647/13.06.2012, în perioada 20-27 august 2012, la sediul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, trebuia să se organizeze concursul pentru ocuparea postului de inspector şcolar general.
Înscrierea la concurs trebuia să aibă loc  în perioada 27 iulie – 03 august 2012 cu respectarea prevederilor Metodologiei de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar general, inspector şcolar general adjunct din inspectoratele şcolare şi director al casei corpului didactic, aprobată prin OMECTS nr. 5557/7 octombrie 2011, publicată în Monitorul oficial al României, partea I, nr. 753/26 octombrie 2011.
Stelian Fedorca, secretar de stat MECTS a anunţat luni:”Concursurile se amână pentru altă dată. Sunt foarte multe activităţi care se desfăşoară acum – definitivatul, concursul de titularizare, a doua sesiune de bacalaureat, şi cei care sunt acum trebuie să se concentreze pe aceste activităţi. Concursurile vor avea loc în septembrie, după ce începe şcoala”.

Candidaţi puţini

Pe surse se spune că acest concurs a fost amânat de MECTS deoarece s-a constatat o lipsă de interes a candidaţilor care nu îşi doreau concursuri în această perioadă. Mai mult, situaţia descrisă de oficialul MECTS este una corectă, inspectorii şcolari generali au extrem de multe lucruri de coordonat până la debutul noului an şcolar. Chiar dacă acest concurs era organizat, inclusiv pentru celelalte posturi de inspectori şcolari, concursurile de directori sunt blocate datorită absenţei unor metodologii de aplicare a Legii nr 1 din 2011. Se spune că în luna august într-o sesiune specială a Parlamentului această lege va fi modificată substanţial.
La Gorj mai mulţi candidaţi au fost vehiculaţi  să se prezinte la concursul de inspector şcolar general, ne referim aici la prof. dr. Gheorghe Nichifor-directorul Colegiului Naţional „Ecaterina Teodoroiu” şi la ing. prof. dr. Marius Buzera-directorul Colegiului Tehnic „General Gheorghe Magheru”. Singurul care confirmase oficial intenţia de înscriere la concurs a fost profesorul Ion Işfan, actualul inspector şcolar general adjunct al judeţului Gorj. Pentru concursul din această toamnă ar putea să apară şi alte candidaturi,  vehiculată de presă fiind cea a profesorului Nicolaie Mergea, fost inspector şcolar general al judeţului Gorj în perioada 2001-2005 şi 2009.