Ce le-au pregătit târgujienilor autoritățile, la cumpăna dintre ani

2023 începe la Târgu Jiu cu un foc de artificii, pregătit de autorități, în această seară seară, de la ora 00:00, pe insulița de pe râul Jiu. Acesta va fi precedat de un spectacol de lumini și muzică electronică, organizat la Podul Ferdinand de pe insuliță, de la ora 23:00.

Ce le-au pregătit târgujienilor autoritățile, la cumpăna dintre ani Read More

Salvamontiștii dau recomandări, pentru siguranța pe pârtie

Pentru că, în curând, majoritatea pârtiilor de practicare a sporturilor de alunecare pe zăpadă se vor deschide, Salvamont România, prin structurile sale județene și locale, are zilnic circa 500 de salvamontiști, ce vor fi la datorie în peste 90 de baze și posturi Salvamont. Iată care sunt recomandările salvatorilor montani:

Salvamontiștii dau recomandări, pentru siguranța pe pârtie Read More

Mariana Ghițulescu, noul director al Teatrului „Elvira Godeanu”

Actrița și profesoara Mariana Ghițulescu este noul director al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu. Aceasta a câștigat concursul pe post cu nota 9. Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că respectarea confidențialității informațiilor pe durata derulării concursului nu a fost lipsă de transparență, așa cum s-a speculat, ci obligație legală.

Mariana Ghițulescu, noul director al Teatrului „Elvira Godeanu” Read More

De la inginerie chimică la atelier de ceramică

O gorjeancă, pe nume Letiția Ghimiși, a renunțat la job-ul său de inginer chimist, pentru a înființa un atelier de ceramică, împreună cu fiul său. Acesta din urmă a obținut fonduri nerambursabile, printr-un program pentru studenți și rezultatele au început să apară. Firma produce, deja, diverse obiecte ce pot fi oferite drept cadou, dar organizează și ateliere pentru copii și adulți, în cadrul cărora participanții învață să modeleze și să picteze lutul. În interviul care urmează, oferit în exclusivitate pentru Vertical de protegonista acestei povești de succes, vom afla cum s-a ajuns aici și ce beneficii au cei care apelează la Atelierul de Ceramică Clay4all.

De la inginerie chimică la atelier de ceramică Read More