Vânătoriu la Curtișoara, ca „musca la arat”

Loading

Mă simt obligată să-ncep, pentru mulți care nu știu fabula „Musca”, a lui Alecu Donici, chiar cu ea: „De la arat un plug/ Venea  încet  spre  casă/ Şi, la un bou pe jug,/ O muscă se-aşăzasă./ Iar ei, spre-ntâmpinare,/ O altă muscă-n zbor/ Îi face întrebare:/ – De unde, dragă sor’?/ – Şi mai întrebi de unde!/ Ei musca îi răspunde/ C-un aer supărat./ Au nu pricepi ce facem?/ Nu vezi că noi ne-ntoarcem/ Din câmp, de la arat?/ Spre laudă deşartă/ Mulți zic: noi am lucrat,/ Când ei lucrează-n faptă,/ Ca musca la arat./”..

Vânătoriu la Curtișoara, ca „musca la arat” Read More

Program de Ziua Națională, la Târgu Jiu

Loading

Târgu Jiul va fi gazda unui complex de manifestări, cu ocazia zilei de 1 Decembrie, Ziua Națională a României. Printre acestea se vor afla: Deschiderea Târgului de Crăciun, tricolorul scris pe cer cu aeronave cu fum și coborât de parașutiști, defilare, expoziție cu tehnică militară, aprinderea iluminatului festiv și spectacol de muzică populară.

Program de Ziua Națională, la Târgu Jiu Read More

Concurs regional ”Toamna prin ochi de copil” la Școala Gimnazială ”Alexandru Ștefulescu”

Loading

          Școala Gimnazială ”Alexandru Ștefulescu” Târgu Jiu a găzduit sâmbătă, 26 noiembrie 2022, cea de-a VII-a ediție a Concursului regional de creație artistico – plastică și literară ”Toamna prin ochi …

Concurs regional ”Toamna prin ochi de copil” la Școala Gimnazială ”Alexandru Ștefulescu” Read More

”Săptămâna legumelor și fructelor donate” la Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș” Ceauru-Bălești

Loading

În perioada 21 – 25 noiembrie 2022, în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (SNAC), are loc „Săptămâna legumelor și fructelor donate”. Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș” e implicată în această activitate, iar voluntarii- elevi, profesori și părinți- au muncit intens la Bălești, Ceauru și Cornești. Donațiile au mers la Centrul de Bătrâni Cornești, instituție deschisă în urmă cu 6 ani în localul fostei școli din Cornești.

”Săptămâna legumelor și fructelor donate” la Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș” Ceauru-Bălești Read More

Un nou utilaj multifuncțional pentru Edilitara

Loading

Un nou utilaj pentru care Primăria Târgu Jiu a asigurat fondurile necesare a fost achiziționat pentru Societatea Edilitara. Este vorba despre un Unimog, un vehicul multifuncțional compact și ușor de manevrat. Fiind un utilaj versatil, va fi folosit pentru diverse activități, de la deszăpezire și până la curățarea străzilor.

Un nou utilaj multifuncțional pentru Edilitara Read More

Găleșoaia, memoria satului care supraviețuiește uitării(III)

Loading

Continuăm serialul nostru despre localitatea Găleșoaia, așezare care s-a impus în secolul trecut ca principalul centru al ceramicii gorjene. Dispărută ca urmare a exploatărilor miniere, așezarea mai poate fi regăsită parțial în câteva obiective  păstrate   în cadrul Muzeului ”Astra” din Sibiu sau Curtișoara. Istoria satului Găleșoaia este cu atât mai surprinzătoare cu cât a cunoscut evoluții oscilante până la tragicul său sfârșit din deceniul I  al mileniului actual.

Găleșoaia, memoria satului care supraviețuiește uitării(III) Read More

Festivalul Curtișoara revine

Loading

În perioada 22-23 noiembrie 2022, publicul este invitat la ZILELE MUZEULUI ARHITECTURII POPULARE CURTIȘOARA, elementul central al evenimentului fiind festivalul cu același nume, ajuns, în acest an, la cea de-a IV-a ediție. Acesta a lipsit de pe scena culturală a României doar în anul 2021, când restricțiile cauzate de Pandemia COVID 19 nu au permis organizarea lui.

Festivalul Curtișoara revine Read More

Programul Operațional Tranziție Justă, lansat în prezența reprezentanților Comisiei Europene

Loading

Programul Operațional Tranziție Justă va fi lansat oficial în România în prezența reprezentanților Comisiei Europene, la începutul anului 2023. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței tehnice de lucru privind …

Programul Operațional Tranziție Justă, lansat în prezența reprezentanților Comisiei Europene Read More