”Săptămâna legumelor și fructelor donate” la Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș” Ceauru-Bălești

 8 total views

În perioada 21 – 25 noiembrie 2022, în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (SNAC), are loc „Săptămâna legumelor și fructelor donate”. Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș” e implicată în această activitate, iar voluntarii- elevi, profesori și părinți- au muncit intens la Bălești, Ceauru și Cornești. Donațiile au mers la Centrul de Bătrâni Cornești, instituție deschisă în urmă cu 6 ani în localul fostei școli din Cornești.

Read More

Un nou utilaj multifuncțional pentru Edilitara

 14 total views

Un nou utilaj pentru care Primăria Târgu Jiu a asigurat fondurile necesare a fost achiziționat pentru Societatea Edilitara. Este vorba despre un Unimog, un vehicul multifuncțional compact și ușor de manevrat. Fiind un utilaj versatil, va fi folosit pentru diverse activități, de la deszăpezire și până la curățarea străzilor.

Read More

Găleșoaia, memoria satului care supraviețuiește uitării(III)

 190 total views

Continuăm serialul nostru despre localitatea Găleșoaia, așezare care s-a impus în secolul trecut ca principalul centru al ceramicii gorjene. Dispărută ca urmare a exploatărilor miniere, așezarea mai poate fi regăsită parțial în câteva obiective  păstrate   în cadrul Muzeului ”Astra” din Sibiu sau Curtișoara. Istoria satului Găleșoaia este cu atât mai surprinzătoare cu cât a cunoscut evoluții oscilante până la tragicul său sfârșit din deceniul I  al mileniului actual.

Read More

Festivalul Curtișoara revine

 19 total views

În perioada 22-23 noiembrie 2022, publicul este invitat la ZILELE MUZEULUI ARHITECTURII POPULARE CURTIȘOARA, elementul central al evenimentului fiind festivalul cu același nume, ajuns, în acest an, la cea de-a IV-a ediție. Acesta a lipsit de pe scena culturală a României doar în anul 2021, când restricțiile cauzate de Pandemia COVID 19 nu au permis organizarea lui.

Read More

Investiții în zona Debarcader

 20 total views

Cartierul Debarcader din Târgu Jiu va avea un nou parc cu alei, mobilier modern, toalete și locuri de parcare, pe o suprafață totală de peste 8000 metri pătrați. Este vorba despre digul pe care trecea calea ferată destinată mocăniței. Este un proiect finanțat de la bugetul local și a cărui implementare va începe în perioada următoare.

Read More

”Săptămâna legumelor și fructelor donate” la Școala Gimnazială ”Sfântul Nicolae”

 806 total views

 806 total views            Cu prilejul derulării campaniei “Săptămâna legumelor și fructelor donate” din cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară,profesorii si elevii voluntari ai Scolii Gimnaziale”Sf.Nicolae” Tg-Jiu,sub indrumarea domnului profesor Laurențiu …

Read More
Maria Lătărețu, vocea de aur a folclorului românesc

Începe Festivalul „Maria Lătărețu”

 44 total views

Astăzi, 9 noiembrie 2022, începe Festivalul Național „Maria Lătărețu”, ajuns la cea de-a XXVII-a ediție. Participanții care au trecut de preselecție se vor bate pentru premiile festivalului, iar gazdele și invitații vor prezenta recitaluri. Festivalul se va desfășura pe perioada a trei zile, la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu.

Read More