”Săptămâna legumelor și fructelor donate” la Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș” Ceauru-Bălești

În perioada 21 – 25 noiembrie 2022, în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (SNAC), are loc „Săptămâna legumelor și fructelor donate”. Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș” e implicată în această activitate, iar voluntarii- elevi, profesori și părinți- au muncit intens la Bălești, Ceauru și Cornești. Donațiile au mers la Centrul de Bătrâni Cornești, instituție deschisă în urmă cu 6 ani în localul fostei școli din Cornești.

Prin intermediul acțiunii „Săptămâna legumelor și fructelor donate” participanții ajută la strângerea legumelor și a fructelor, precum și a altor alimente. De asemenea, tot ei se ocupă și de donarea lor către familiile aflate în dificultate sau unor instituții sociale / ONG-uri. Practic, fiecare voluntar învață cât de benefic e consumul de fructe și legume și totodată îi ajută pe cei aflați în nevoie.

Acțiunea elevilor din comuna Bălești a avut o pronunțată componentă educativă privind consumul de fructe și legume. Astfel, fiecare anotimp vine cu fructele și legumele lui specifice, iar pentru o alimentație sănătoasă e important să le consumăm. Acest anotimp vine cu opțiuni numeroase în materie de alimentație sănătoasă. Diversitatea de legume și fructe ne ajută să mâncăm echilibrat, având grija de sănătatea fizică și mentală.

Alimentația de toamnă ar trebui să cuprindă numeroase legume, printre care: morcovi, țelină, pătrunjel, ridiche, păstârnac, dovleac, ciuperci, fasole, mazăre, năut, linte, castraveți, varză, sfeclă roșie, spanac, broccoli. În ceea ce privește fructele, se recomandă consumul de mere, struguri, pere, gutui, dar și de citrice.