Festivalul Curtișoara a venit cu noi provocări

Festivalul Național de Etnografie și Folclor pentru Copii și Tineret Curtișoara, organizat de Consiliul Județean Gorj, prin Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” a ajuns, în acest an, la cea de-a IV-a ediție și a venit cu noi provocări.

Au avut loc: vernisajul expoziției „Prin Gorjul de odinioară”, diseminarea proiectului „Respect pentru Trecut – o șansă pentru Viitor” și un regal muzical-coregrafic prezentat de Ansamblul Cobilița și invitații săi.

Nu mai puțin de 6 delegații din localități în care s-au desfășurat activitățile proiectului, finanțat de Uniunea Europeană, prin Programul Erasmus+, au urcat pe scena festivalului: Grozești (MH), Fârtățești (VL), Negomir (GJ), Mătăsari (GJ), Cătunele (GJ), Plopșoru (GJ), dar și Ansamblul de dansuri al Școlii Gimnaziale nr. 1 Rovinari. Acesta din urmă este partener permanent al festivalului, iar de această dată a avut și membri în echipa proiectului „Respect pentru Trecut – o șansă pentru Viitor”, implementat de Asociația Pro Vertical, prin Centrul de Cultură și Artă Cobilița.

Organizatorul Festivalului Național de Etnografie și Folclor pentru Copii și Tineret Curtișoara: Consiliul Județean Gorj, prin Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”

Parteneri: Asociația PRO VERTICAL prin Centrul de Cultură și Artă Cobilița, Primăria Municipiului Târgu Jiu, Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”, Școala Gimnazială nr. 1 Rovinari

Parteneri media: Televiziunea Națională EMI TV și VERTICAL