Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Rețetă pui cu caise confiate

Rețetă pui cu caise confiate

Submitted by on 4 September 2012articol citit de 1,084 ori | No Comment

reteta-pui-cu-caise8 jumătăţi de pulpe sperioare sau 4 buc. piept
1 ceapă
2 linguri rase de amidon
450 ml supă de vacă
1 portocală mare (zeama)
12 caise confiate
30 de stafide
1 linguriţă rasă curry
ulei, sare, piper

Se spală, se curaţă şi se taie cubuleţe ceapa. Într-o tigaie se pune la călit în puţin ulei şi puţină apă ceapa. Se lasă până devine translucidă amestecând din când în când. Se spală bucăţile de pui şi se taie în 8 bucăţi. Se dă drumul la cuptor la foc mediu 375°F = 190°C. Într-o cratiţă se pun: ceapa călită, puiul, caisele tăiate în 6 bucăţele fiecare, zeama de la portocală, curry-ul, stafidele, amidonul amestecat cu supa, sarea şi piperul. Se amestecă şi se dau la cuptor, în cratiţa acoperită aproximativ o oră. Se amestecă după 30 de minute.
Sugestii: Se ia ca măsură un pahar de 225 ml. Se pun două măsuri de orez cu bobul lung să fiarbă in 8–10 măsuri de apă şi o linguriţă rasă de sare. Se fierbe circa 30 de minute la foc mediu T5 până este gata. Se strecoară şi se serveşte alături de puiul cu caise.

Comments are closed.