Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Rețetă pizza

Rețetă pizza

Submitted by on 21 September 2011articol citit de 1,138 ori | No Comment
pizza

Dificultate: medie | Timp: 90-120 minute

1 cană apă călduţă
2 căni făină
1 cubuleţ de drojdie proaspătă
1 vârf de cuţit cu sare
150g şuncă, 50g bacon
150 mozzarela sau caşcaval
25g brânză telemea
100 ml sos de roşii
1 cutie mică de ciuperci
10 măsline, 2 ouă
1 roşie, 1 ardei, piper, oregano

Se pune apă călduţă şi se dizolvă drojdia şi sarea. Se adaugă 1,5 căni de făină, se amestecă, iar restul de făină se pune puţin câte puţin până când coca nu se mai lipeşte de mâini. Se pune undeva sus (pe dulapul suspendat), la căldură, să crească cam 60–90 minute.
Se taie şunca, ciupercile, măslinele, roşia,ardeiul. Se pot amesteca cu ouăle bătute, sau se pot pune întregi deasupra. Când coca este gata se întinde cu mâinile date prin făină (sau pe planşeta dacă vreţi) şi se pune în tava dată numai cu ulei. Se unge coca cu sos de roşii amestecat cu piper şi oregano (dacă e acrişor adăugaţi puţin zahar) apoi se pun ciupercile, şunca, măslinele, brânza. Se rade caşcavalul şi se ornează cu roşie şi ardei tăiate felii. Se dă la cuptor la foc mediu 25–35 de minute.

Comments are closed.