Rețetă cartofi gratinaţi cu ciuperci

Loading

reteta-cartofi-gratinati-cu-ciuperciIngrediente

5 cartofi medii
250 g ciuperci
1 lingură ulei de măsline
1 ceapă
2 căței de usturoi
350 ml smântână de gătit
1 linguriță cimbru
300 g cașcaval ras
60 g parmezan
sare și piper după gust

PREPARARE

Preîncălzește cuptorul la temperatură mare.
Pune cartofii la fiert 10-15 minute. După acest timp, taie-i felii rotunde și pune-i într-un vas.
Sotează ceapa până devine translucidă. Adaugă ciupercile tăiate felii.
Într-un alt vas, la foc mic (nu lăsa să fiarbă), combină smântâna, cimbrul și usturoiul tăiat mărunt. Toarnă peste cartofi, amestecă până îi acoperi de sos.
Pune o treime din cartofi într-o tavă care nu lipește. Apoi o treime din ciuperci pe deasupra. Repetă pașii până termini ingredientele. Presară cașcavalul ras și parmezanul peste.
Dă la cuptor pentru 30 de minute și lasă la răcit 5 minute înainte de servire.