Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Reţetă cartofi cu sos alb

Reţetă cartofi cu sos alb

Submitted by on 17 March 2010articol citit de 2,353 ori | No Comment
cartofi cu sos alb

Dificultate: usoara | Timp: 1 h 30 min.

Ingrediente:
500 gr. cartofi;
2 oua;
125 gr. cascaval.
Sosul alb:
1 – 1/2 linguri unt;
1 – 1/2 linguri faina;
3/4 ceasca lapte;
sare.

Mod de preparare: Se fierb cartofii cu coaja, se curata si se taie felii. Intr-o forma speciala, rezistenta la foc, se poate folosi si un vas de yena, in care se servesc la masa, se unge cu unt apoi se asaza un rind de cartofi, un rind de felii de oua fierte tari, un rind de cascaval ras mare, pana se termina toate. Deasupra se toarna sosul alb presarat astfel: se incinge putin untul cu faina sa ramina alb. Se toarna o ceasca cu lapte rece si se amesteca bine pe foc pina se ingroasa. Se adauga putina sare. Se presara compozitia cu cascaval ras si se coace in cuptor pina devine roz.
Mentiuni: Se poate pot adauga bucatele de sunculita presata.

Comments are closed.