Vești bune pentru elevi și părinți

Loading

Dacă este să ne luăm după cele declarate de ministrul Educației, Adrian Curaj, anul 2016 va fi primul când elevii de clasa a IV-a vor avea manualele pe bănci la primul sunet de clopoțel iar școlile cu autorizație sanitară vor fi din ce în ce mai puține. Pe termen lung, fondurile europene ar putea să finanțeze afterschool-uri și poate manuale gratuite pentru elevii de clasele a XI-a și a XII-a.

Ministrul Adrian Curaj vine cu vești bune pentru învățământ
Ministrul Adrian Curaj vine cu vești bune pentru învățământ

Adrian Curaj, ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, a făcut în ultimele zile câteva declarații foarte interesante privind viitorul învățământului românesc. Prima și cea mai bună veste, elevii claselor a IV-a vor primi manuale la timp, chiar la începutul anului școlar 2016-2017, dă asigurări ministrul Educației, Adrian Curaj. Să precizăm că această generație nu a avut niciodată în ultimii trei ani manuale la începutul anului școlar. Astfel, deși termenul pentru producerea manualelor a fost prelungit cu o lună, Adrian Curaj, a anunțat că elevii claselor a IV-a le vor avea pe bănci la 15 septembrie 2016.
Vești bune și pentru elevii claselor a XI-a si a XII-a vor primi manuale gratuite abia în anul școlar viitor. „Anul acesta am avut în buget 55 de lei/persoană și încercăm și sper din suflet să putem avea și sprijinul dumneavoastră la rectificarea de buget să creștem suma. Este tot ce putem face anul acesta și v-am spus că, în curând, rapid, o să anunțăm si licitația pentru manuale (…), dar nu putem mai devreme de 8 luni, din toată experiența privind licitațiile de manuale, elevii claselor a XI-a și a XII-a să le aibă pe masa. Suntem siguri că le vor avea de anul școlar următor. „, a declarat ministrul Educației.

Alte vești bune

Ministrul Adrian Curaj acordă o mare atenție necesității asigurării mesei calde si a programelor afterschool pentru elevi. „Esențial și pentru zona rurală este masa caldă, să ții copilul mai mult timp în școală, asta am promis și ne uităm în fondurile structurale pentru că, acum, doar de acolo pot avea resurse”, a declarat ministrul Educației.
Acesta a mai vorbit și despre autorizațiile sanitare pentru școli, arătând că încearcă să rezolve problemele din 2.850 de școli aflate în evidență.”Autorizații sanitare pentru școli. Progresele pe care le estimăm că se vor face anul acesta. Există un program național de dezvoltare locală semnat împreună cu MDRAP. Există un protocol de colaborare inter-instituțional. În acest protocol ministerului îi revine sarcina de a selecta școlile care au probleme legate de autorizațiile sanitare. (..)Avem anul acesta un disponibil financiar de 800 milioane din credite de angajament astfel încât să rezolvăm, sperăm noi, cât mai multe din cele 2850 de scoli cu probleme”, potrivit ministrului Adrian Curaj.