Comunitatea și autoritățile din Fărcășești i-au sărbătorit duminică, 08.12.2013, pe vârstnicii din comună, chiar dacă asta s-a întâmplat cu oarecare întârziere față de Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, care are loc, în fiecare an, în data de 1 octombrie.
Primarul Dănuț Bălu a declarat că întârzierea se datorează faptului că lucrările de renovare a căminului cultural, care a fost și el inaugurat, nu au fost gata la timp din cauza blocajului financiar al bugetului local, care nu a putut fi aprobat în fosta formulă a consiliului local: „Inițial, s-a crezut că anul ăsta nu vom mai organiza acest eveniment pentru vârstnicii comunei, din cauza blocajului produs de consilierii care nu mai sunt acum în funcție, dar care au reușit să țină bugetul comunei Fărcășești nevotat până la jumătatea acestui an. De altfel, blocaj am avut din 2012, imediat după alegeri, dar, în sfârșit, am reușit, cu sprijinul noilor consilieri, care ni s-au alăturat și cu care putem lucra, constructiv, în folosul comunității.”
Până la urmă, însă, totul s-a terminat cu bine, iar bătrânii s-au bucurat și au participat în număr mare la sărbătoarea lor, chiar dacă aceasta a suferit o oarecare amânare. Evenimentul s-a produs în trei etape și în două locații diferite. În primul rând, s-a făcut împărțirea pentru că au fost invitați să participe peste 700 de vârstnici, iar capacitatea căminului cultural din centrul comunei nu ar fi permis să intre într-o singură serie. În al doilea rând, pentru bătrânii din satele Roșia Jiu, Timișeni și Rogojelu ar fi fost nevoie de transport pe o distanță de peste 40 de km dus- întors, acestea fiind izolate de centrul comunei din cauza carierei Roșia care a distrus drumul județean ce traversa localitatea. Așa că s-a luat decizia ca aceștia să fie sărbătoriți la un local din orașul Rovinari, satele fiind mult mai aproape de acesta decât de centru comunei Fărcășești.
Bugetul lui 2014
Dacă toate au fost date peste cap la Fărcășești în 2013, inclusiv sărbătoarea vârstnicilor comunei, primarul Dănuț Bălu spune că în 2014, cu siguranță, nu vor mai fi probleme. Mai mult, acesta a declarat că pentru prioritizare investițiilor se fac dezbateri publice pe fiecare sat în parte, cetățenii având posibilitatea să spună ce probleme sunt cele mai arzătoare pentru ei, după care doleanțele lor sunt centralizate și incluse în bugetul de cheltuieli al comunei, în ordinea priorităților.