Sute de participanți la Concurs Național și Simpozion Internațional

Loading

În perioada  1-2 iunie 2012  se desfășoară, la Bălești și Târgu-Jiu, „Zilele VERTICAL”, proiect implementat de Consorțiul  de Resurse Tehnologice Gorj(Școala Generală Ceauru-Bălești, Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru” și Colegiul Tehnic ”Henri Coandă”), Școala Generală ”Sfântul Nicolae” și Inspectoratul Școlar Județean Gorj. Cele două manifestări de sub sigla VERTICAL sunt rodul colaborării dintre Asociația PROVERTICAL și Fundația Cultural-Științifică ”General Gheorghe Magheru”.

Ca în fiecare an, la Școala Generală Ceauru sunt așteptați peste 200 de elevi de gimnaziu din mai multe județe
Ca în fiecare an, la Școala Generală Ceauru sunt așteptați peste 200 de elevi de gimnaziu din mai multe județe

Asociația PROVERTICAL  și Fundația Cultural-Științifică GENERAL GHEORGHE MAGHERU, cu sprijinul mai multor parteneri si sponsori, derulează și în acest an proiectul VERTICAL.  Cele mai importante evenimente din program sunt Concursul National Interdisciplinar VERTICAL, română- matematică, ce se află la ediția a VI-a  și este găzduit de Școala Generală Ceauru din comuna Bălești și Simpozionul International  EDUCAȚIA ÎN CONTEXTUL EUROPEAN DE AZI, care este găzduit de Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” din Târgu-Jiu și se află la ediția a IV-a.

Concurs cu premii în bani
Concursul Interdisciplinar VERTICAL are cel puțin trei motive să fie căutat de cei mai buni elevi din țară.  Elevii participă la două probe de concurs (română și matematică), performanța lor fiind răsplătită cu bani, atât pentru fiecare disciplină în parte, cât și pentru media între cele două note obținute. Al treilea motiv este dat tocmai de faptul că  nu se percepe taxă de participare la concurs.
În acest an, la Concursul VERTICAL sunt așteptați să participe circa 200 de elevi din toată țară, anul acesta din toate județele Olteniei. Pe lângă premiile în bani, atracția Concursului VERTICAL  e dată și de o deosebită corectitudine a comisiilor, elevii care au câștigat, aici, de-a lungul timpului, confirmându-și valoarea și la alte competiții  școlare. Concursul include, pe lângă competiția propriu-zisă, probe de câte 90 de minute pentru  Limba și Literatura Română și Matematică, activități sportive, lansări de cărți și reviste, programe artistice etc.
Cu acest prilej se va lansa și cartea ”Istoria învățământului din comuna Bălești” semnată de istoricul Cornel Șomâcu și cercetătorul Dan Cismașu. Această lucrare este dedicată celor 45 de ani care se împlinesc de la inaugurarea Școlii Generale Ceauru.

Simpozion Internațional la ”Magheru”

Cei din ”Magheru” au experiența unor manifestări școlare de anvergură națională și internațională
Cei din ”Magheru” au experiența unor manifestări școlare de anvergură națională și internațională

Simpozionul EDUCATIA ÎN CONTEXTUL EUROPEAN DE AZI are caracter internațional, fiind așteptați la Targu-Jiu numeroși reprezentanți  ai MECTS si universitari din țară si de peste hotare. Cele mai bune trei lucrări, indiferent de secțiune, selectate de membrii Comitetului de organizare, vor fi premiate.
Simpozionul  organizat și găzduit de Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru”  are 10 secțiuni: Tehnic; Științe (fizică, chimie, biologie); Matematică-informatică; Limbă și comunicare; Pedagogie și metodică modernă; Istorie și geografie; Științe socio-umane; Politologie și integrare europeană; Cultura  și civilizatia corpului; Instrucție și educație extracurriculară. Acest Simpozion va edita un CD cu toate comunicările prezentate urmând ca cele mai reușite să-și găsească locul într-un volum ANALELE UNIVERSITĂȚII, editat de Universitatea din Craiova.
Din punct de vedere ştiinţific, manifestările VERTICAL 2012 sunt coordonate de profesorii Nuşa Lupan Dumitriu – M.E.C.T.S., Dragoş Cosma – M.E.C.T.S., Justin Sebastian Paralescu – I.S.J., Gheorghe Mitescu – I.S.J., Camelia Bibere-I.S.J. Gorj, Marius Buzera – Colegiul Tehnic GENERAL GHEORGHE MAGHERU, Cornel Şomîcu – Şcoala Generală Ceauru, Simona Pătrăşcoiu – Colegiul Tehnic GENERAL GHEORGHE MAGHERU, Marcela Mrejeru – Colegiul Tehnic ”Henri Coandă”, Petre Ciungu – Colegiul Comercial ”Virgil Madgearu”, Adrian Popescu – Şcoala Generală ”Sfântul Nicolae”, Gheorghe Gămăneci – Universitatea ”Constantin Brâncuşi” şi Valentina Balas – Universitatea ”Aurel Vlaicu” Arad.