125 g făină
110 g margarină rece
50 g zahăr
100 g gem de zmeură sau mure
100 g cremă de brânză
3 linguri lapte
150 g ciocolată (100 g albă şi 50 g cu lapte)
Se amestecă primele 3 ingrediente, într-un castron, până amestecul capătă un aspect nisipos. Când îl strângeţi în pumn trebuie să se formeze un bulgăre. Se dă drumul la cuptor la 174°C (350°F). Se presează aluatul într-o tavă mică (15 x 15 cm) şi se dă la cuptor aproximativ 15 minute sau până se rumeneşte. Se întinde gemul peste crusta caldă. Într-o crăticioară se încălzeşte crema de brânză şi se amestecă cu laptele şi ciocolata (100 g) topită la bain marie. Se toarnă peste stratul de gem. Deasupra se rade ciocolata rămasă sau se poate topi şi aceasta şi turna deasupra. Lăsaţi-o să stea câteva minute, apoi tăiaţi-o.