Reuniune Erasmus+ în Bulgaria pentru Grădinița Baia de Fier

Loading

Grădinița cu Program Prelungit Baia de Fier implementează Parteneriatul Strategic KA219 cu titlul”Tous différents et alors ? Pratiques pédagogiques pour une école de la Réussite pour tous!” 2017-1-FR01-KA219-037124_5 și este finanțat cu sprijinul Uniunii Europene prin Programul Erasmus+.

A doua  reuniune de formare și învățare a avut loc la Silistra, Bulgaria, în perioada 26 – 30 martie 2018. La această reuniune de formare și învățare au participat cadrele didactice din Bulgaria, trei cadre didactice din România, de la G.P.P. Baia de Fier, trei din Estonia, două din Franța și trei  din Grecia.

Tema reuniunii din Bulgaria a fost: „ Diferiți dar egali… pornind de la folclor”.

Programul reuniunii a presupus: Primirea partenerilor proiectului „Tous differents et alors…?” de către preșcolarii grădiniței „ Narcis” din Silistra îmbrăcați în costume tradiționale bulgărești, cu pâine, boia și sare; Prezentarea școlii, a echipelor de proiect, a elevilor, vizite de clasă; Atelier de lucru cu profesorii pentru prezentarea proiectului; Vizitarea Rezervației Srebrana; Ateliere de lucru cu preșcolarii ( grupa mică, mijlocie, mare) – cu teme folclorice; Vizită la Primăria Orașului Silistra – întâlnire cu reprezentanții Inspectoratului Școlar, autorități locale, conferință de presă; Întâlnire cu un grup autentic de folclor din satul Lambrinovo care ne-a prezentat tradiții locale, cântece și dansuri; Vizitarea Complexului Arhitectural – etnografic Etar unde artiști populari prelucrează lemn, argint, piele, etc. cu organizarea de ateliere de lucru în aceste domenii; Vizitarea vechii capitale a Bulgariei, Veliko Târnovo și a fortăreței Tsarevets; Atelier de lucru la Școala Primară „ Nikola Yonkov Vaptsarov” pe tema tradițiilor din bătrâni și a instrumentelor muzicale tradiționale; Atelier de lucru cu copiii de la Grădinița Narcis și Școala Primară care ne-a prezentat un spectacol de obiceiuri și tradiții locale ce au loc pe parcursul anului; Atelier de lucru în vederea organizării următoarei mobilități în Estonia; Festivitatea de decernare a certificatelor de prezență și a documentelor Europass; Evaluarea activităților desfășurate în cadrul acestei reuniuni, completarea chestionarelor.

A fost o întâlnire fructuoasă care și-a realizat obiectivele propuse, o reuniune de la care ne-am întors cu o experiență bogata atât din punct de vedere profesional cât și din punct de vedere personal.

 

Responsabil proiect, Rădescu Maria

Director, Cetină Ileana

Acest proiect este finanţat cu sustinere din partea UE prin Programul Erasmus+ . Această publicaţie (comunicare) reflectă numai punctul de vedere al autorului iar UE nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.