Colegiul ”Magheru”, furnizor de servicii de formare și perfecționare la nivel internațional

Loading

 

La Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru” a debutat proiectul Erasmus + KA1 – Kamnik Students Beyond Borders 2017 în prezența partenerilor sloveni. Pe lângă gazde, profesori și elevi, la festivitatea de deschidere a participat Adrian Tudor-viceprimar al municipiului Târgu-Jiu și Ion Ișfan-inspector școlar general al județului Gorj.

Prin intermediul acestui proiect Erasmus+, liceul gorjean  stabilește o nouă premieră pentru învățământul gorjean, devenind instituție de primire cu o bogată ofertă de  programe de perfecționare pentru cadre didactice din străinătate. Astfel, patru profesori din cadrul Liceului  ”Rudolf Maister Grammar and Secondary School” vor realiza timp de o săptămână activități de asistență la ore la profesori de informatică, resurse naturale și Limbă engleză, vor participa la mese rotunde și dezbateri  pe teme educaționale alături de profesorii de la CTGGM, urmând ca la finalul activității să fie certificați. Pentru a asigura o experiență de calitate profesoriilor sloveni, o parte din lecțiile deschise se vor desfășura la Universitatea ”Constantin Brâncuși” în cadrul Școlii de Aplicație, valorificând astfel de experiența profesorilor de aici.

Deși Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru” are o bogată experiență în derularea de proiecte europene, în special în asigurarea condițiilor și oportunităților de formare și perfecționare a propriilor profesori  și elevi în instituții din afara țării, conducerea instituției a considerat că este momentul să devină furnizor  de servicii educaționale inclusiv la nivel internațional.

Conform domnului profesor Janez Klemencic, alegerea liceului gorjean ca și organizație gazdă de formare s-a  realizat pe baza rezultatelor  din ultimii ani, dintr-o listă de 10 instituții din diverse țări europene. La aceasta alegere , au contribuit foarte mult capacitatea profesorilor de la CTGGM de a integra experiențele avute la nivel  internațional în activitatea didactică, precum și continuitatea în derularea acestor proiecte. Astfel, 3 dintre elevii de la domeniul ”Resurse Naturale” din cadrul CTGGM, care au participat  în cadrul proiectului ”Învățământul profesional – succesul tranziției de  la școala la locul de muncă”  nr. 2015-1-RO01-KA102-014913 au obținut în acest an 3 premii la Olimpiada de resurse naturale. De asemenea, în noul proiect Erasmus K1- Technical and Vocational Education – The way to labour market! -2017-1-RO01-KA102-036790, au fost deja implicate noile generații de olimpici, care vor asigura rezultatele de mâine.

Marius Buzera, coordonatorul din partea românească a proiectului, ne declara că astfel de proiecte vor continua la nivelul CTGGM deoarece există experiență și performanță în derularea acestora. Recunoașterea ca și centru de formare externă pentru CTGGM este o carte de vizită impresionantă, greu de egalat de alte instituții de învățământ din Gorj.