După mai multe anunțuri, cadrele didactice din tot județul au ieșit în stradă pentru a-și cere drepturile. Cu toate că a fost vorba doar de o pichetare a Prefecturii Gorj, aproximativ 200 de salariați din Educație au participat la protest. Nu este exclusă o grevă generală în sistem la finalul semestrului I școlar în ianuarie 2018.
Dascălii ieșiți în stradă au un program de revendicări foarte clar, document ce a fost transmis Guvernului după protest. Profesorii cer prezența în Legea Salarizării Unitare a salariaților din învățământ într-o poziție mai bună, acuză neacordarea majorărilor salariale și a voucherelor de vacanță în anul 2017, neplata hotărârilor judecătorești.
Protestatarii acuză și birocrația sufocantă care împiedică o desfășurare bună a procesului didactic, lipsa infrastructurii școlare decente care pune în pericol sănătatea elevilor și a cadrelor didactice, dar și inexistența unor programe școlare și a unor dotări atractive pentru elevi si nerespectarea regulamentului pentru sporuri pentru personalul nedidactic si didactic auxiliar.
De asemenea, angajații din învățământ subliniază și faptul căDe fapt, Legea Educației Naționale, care prevede 6% din PIB, nu este respectată în acest moment. De fapt, profesorii gorjeni s-au declarat extrem de nemulţumiţi de faptul că majorările salariale de la 1 iulie nu s-au aplicat şi în învăţământ, iar diferenţele salariale obţinute prin hotărâri judecătoreşti nu au fost plătite.
Potrivit lui Constantin Huică, liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământ Gorj, cadrele didactice se gândesc la o radicalizare a protestelor din luna ianuarie 2018 dacă guvernanții nu vor satisface măcar parte din revendicări.