Simona Halep, prima româncă ajunsă numărul 1 mondial în tenis

O sportivă din România, Simona Halep a ajuns liderul mondial în tenisul feminin. Nu doar că este o premieră pentru România de avea liderul mondial într-un sport olimpic dar această promovare se face practic fără contribuția statului român, Simona Halep nu a fost ajutată cu nimic iar investiția în acest sport a fost una privată din partea părinților săi. Asta ca să vedem cât investește statul român în sport!

Nu știu câți înțeleg la acest moment că trăim un moment istoric, o sportivă din România-cu toate ezitările sale din ultimele luni provocate parcă de teama de a ajunge lider mondial-este reperul în tenisul feminin unde se rotesc cifre amețitoare în bani și audiențe tv. Toată lumea se bucură și este normal să fie așa, toți se împăunează cu victoria Simonei deși foarte mulți dintre aceștia o criticau până mai zilele trecute. Avem număr 1 în tenisul feminin profesionist mondial și acest lucru va da un imbold deosebit atât tenisului din țara noastră cât și altor sporturi. Avem o șansă în plus că în acest sport nu depindem de stat și de investițiile lui, părinții sunt cei care vor  putea să investească în cei mici sau poate unele cluburi private.

Al 25-lea lider mondial WTA

Simona Halep este prima jucătoare din România care ocupă această poziție, fiind, în același timp, cel de-al 25-lea lider mondial WTA. Mai reținem totuși că  Simona Halep este cel de-al doilea lider mondial din istoria tenisului românesc la simplu, după Ilie Năstase, care a ocupat  fotoliul de număr 1 ATP, în 1973.

Sportiva din România s-a calificat în  cea de-a 27-a finală a carierei  și a cincea a anului, după Madrid, Roma, Roland Garros și Cincinnati. Adversara de mâine din finala de la Beijing se va decide în meciul Petra Kvitova-Caroline Garcia. Indiferent dacă câștigă sau pierde, Simona Halep este noul lider mondial, moment foarte așteptat de fanii sportului din România.