Ziua Internațională a Educației marcată la Muzeul Județean

Loading

 

 

La Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” reîncep de joi proiecțiile British Documentary, în parteneriat cu British Council din București.

De Ziua Internațională a Educației, 5 octombrie 2017, Muzeul Județean Gorj așteaptă elevii și profesorii din Târgu Jiu la patru proiecții de documentare britanice premiate. Documentarele sunt titrate în limba română, iar intrarea este liberă. Filmele vor fi proiectate la sediul Muzeului de Istorie și Arheologie din strada Geneva, nr. 8, vis-à-vis de Tribunal. Detaliat, programul proiecțiilor va fi următorul: 5 octombrie, ora 10.00 – Războiul Cuvintelor: Soldații Poeți de la Somme, ora 12.00 – A&E în zona de război, ora 14.00 – Străinul de pe pod, ora 16.00 – Prețul Suprem.

Programul continuă pe  19 octombrie, ora 15.00 – Dreamcatcher, iar pe 2 noiembrie, ora 15.00 – 20.000 zile pe pământ. Ultima proiecție va avea loc pe 16 noiembrie 2017, ora 16.00 – George Blake – Spionul de top al Moscovei. Mai reținem că British Council este una dintre cele mai cunoscute organizații guvernamentale din lume, având ca scop promovarea culturii britanice în lume prin proiecte de artă, educație, societate, stimulând astfel schimburile internaționale și înțelegerea multiculturală. În România, British Council este prezent încă din anul 1938, cu centre în orașele București, Cluj-Napoca și Iași.