Proiectul Erasmus+ ,,Improving  Functional Skills Of Students By Using Cinema” la final în cadrul CT GGM

Loading

În perioada 09-13 mai 2022, s-a derulat la Târgu Jiu ultima mobilitate a proiectului ERASMUS+ KA229 2019–1–PL01–KA229–065087_4 ,,Improving  Functional Skills Of Students By Using Cinema”, în care școli din 4 țări partenere au desfășurat ateliere de creație. Șase elevi și doi profesori din fiecare țară: Polonia, Zespol Szkol w Puchaczowie Szkola Podstawowa, Italia, Istituti Paritari Plateja Maritain ASSOCIAZIONE CULTURALE SCUOLA 3.0, Grecia, 2o GENIKO LYKEIO NEAS IONIAS MAGNISIAS și gazda, Colegiului Tehnic „General Gheorghe Magheru”, cu un colectiv generos de cadre didactice și elevi.

Elevii și profesorii și-au îmbunătățit abilitățile de comunicare în limba engleză prin actorie, workshop-uri la Muzeul de Artă din Târgu Jiu, alături de Dorina Ciplea-Văduva, la Muzeul Județean de Istorie, alături de Albinel Firescu, la Muzeul Național „Constantin Brâncuși”, alături de dna, Denisa Șuță și elevii Liceului de Artă „Constantin Brăiloiu”,  la MansArta Bibliotecii Județene „Christian Tell”, alături de actrița Lulu Trăsnea și Nicoleta Crăete. Vizitele culturale la Castelul Corvinior, Giardini di Zoe, Peșterea Muierii sau Căsuța răsturnată, au fost doar prilej de a învăța împreună.

La postul TVSud, elevi și profesori au intrat în tainele unui platou de filmare, 4 elevi și patru profesori participând la emisiunea Credo, prilej cu care și-au exprimat entuziasmul față de activitățile proiectului, dar și gândurile cu care se întorc în țările și la școlile lor.

Elevii au jucat şi filmat trailere cu tema: Europe Unites Us, obiectivul îmbunătățirea comunicării în limba engleză fiind atins, iar prelucrarea imaginilor realizându-se prin folosirea diverselor programe informatice, a diverselor dispozitive.

În cadrul ultimei mobilități, echipele au realizat un film din lipirea celor două trailere ale fiecărei țări, lucrul în echipă, procesarea de imagini, filmul comun fiind obiective atinse.

Îl Consider cel mai generos proiect Erasmus la care am luat parte din punctul de vedere al exprimării creativității elevilor și profesorilor, participanții din cadrul Colegiului Tehnic „General Gheorghe Magheru” îmbunătățindu-și competențele de comunicare în limba engleză, studiind culturile țărilor partenere, descoperind teatrul şi cinematografia, valorile naţionale integrate în patrimoniul cultural european. Acum, la final de drum, cu oboseala muncii împlinite, pot spune cu bucurie că echipa Magheru a demonstrat, o dată în plus, unitatea. Le mulțumesc colegelor mele pentru tot sprijinul: prof. Vulpe Carmen, Crăc Elena, Dan Irina, Săvulescu Manuela, Mocanu Emilia, Rada Lavinia, Crăete Nicoleta și Buzera Marius.

Once Erasmus, Always Erasmus!   

Prof.dr. Maria-Rocselana Verdeș