Proiect Euroscola dedicat lui Brâncuși de elevii de la Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru”

Loading

 

Echipa Colegiului Tehnic „General Gheorghe Magheru” Tg-Jiu participă la cea de a X-a ediţie a concursului pentru liceeni EUROSCOLA 2017, experiența trăită în urmă cu 2 ani, motivându-i pe elevi în realizarea obiectivului propus.Ediția prezentă se desfășoară sub titlul generic „Rolul patrimoniul românesc în consolidarea identității europene”.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

  • mai bună cunoaştere a valorilor pe care se întemeiază Uniunea Europeană;
  • conștientizarea și responsabilizarea elevilor cu privire la patrimoniul local și național, la rolul acestuia în promovarea diversității culturale la nivel european și la conservarea lui pentru generațiile următoare;
  • informarea publicului cu privire la importanța respectării patrimoniului național și a locului lui în patrimoniul cultural european;
  • dezvoltarea abilităților creative ale elevilor;
  • realizarea unei campanii de informare și conștientizare desfășurată în localitatea de reședință despre obiectul de patrimoniu ales.

Profesorii coordonatori, Carmen Dănăricu și Carmen Vulpe, împreună cu cei 24 de elevi, au ales să promoveze ca simbol național și european Ansamblul Brâncușian „Calea eroilor” de la Tg-Jiu, titlul proiectului fiind „BRÂNCUȘI, românul european prin excelență”.

Se vor încheia parteneriate cu Centrul de cercetare, documentare și promovare „Constantin Brâncuși” Tg-Jiu, Consiliul Județean Gorj, Primăria Municipiului Tg-Jiu, Fundația Cultural Științifică „Gheorghe Magheru”, Asociația Victoria Internațional, Fundația Județeană pentru Tineret Gorj.

Activitățile se vor desfășura în perioada iunie – octombrie 2017 și vor aborda atât documentarea, cât și promovarea obiectivului ales.

Prima activitate s-a desfășurat pe 20 iunie, la sediul Colegiului nostru sub forma unei sesiuni de referate și prezentări Power Point despre viața și opera marelui sculptor gorjean, cel care a pus bazele sculpturii moderne pe plan universal.

Prof. Carmen Vulpe