Expoziție-concurs ”Să îl cunoaștem pe Brâncuși” a elevilor de la CNET

 

 

Continuând activitățile din cadrul proiectului ”Pas cu pas,  spre infinit” din cadrul Concursului Național pentru liceeni Euroscola, ediția 2017-2018, elevii Colegiului Național „Ecaterina Teodoroiu” Tg-Jiu, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Cultură Gorj, cu acordul Primăriei Municipiului Tg-Jiu, organizează în perioada 09.08 – 13.08.2017, o expoziție – concurs de imagini și desene pe Calea Eroilor (în fața Centrului Județean pentru Cultură Gorj), cu titlul „Să îl cunoaștem pe Brancuși!.

Scopul acestei expoziții – concurs este de a aduce mai puternic în central atenției valoarea Ansamblului Monumental “CaleaEroilor” și de a informa publicul larg, cu privire la românul care a avut o contribuţie esenţială la înnoirea viziunii plastice în sculptura contemporană. De asemenea în program va fi inclus un concurs adresat publicului larg, avand ca obiectiv promovarea creațiilor  marelui sculptor Constantin Brâncuși.

Considerat „părintele sculpturii moderne”, Constantin Brâncuși este o personalitate emblematică a culturii române, inspirând generații de sculptori din întreaga lume, prin contribuția determinantă la înnoirea viziunii artistice în sculptura contemporană.

Va asteptăm Să îl cunoastem pe Brancuși!