Asistăm de ani de zile în politica românească la o procedură deloc corectă dar care se practică cu mare succes. În războiul de totdeauna Putere-Opoziţie, aflăm totdeauna ce este „mai bine„ pentru partidul în cauză sau alianţa în sine de la adversar. Ani de zile am putut afla de la Monica Macovei, de exemplu, ce toxic este Adrian Năstase pentru PSD şi că dacă acest partid se doreşte european şi de succes să-l elimine din rândurile sale. Bineînţeles, ultima preocupare a Monicăi Macovei era revenirea PSD-ului dar cel puţin o parte a media a înghiţit-o. Nici PSD-ul nu se lasă şi plângând cu „lacrimi de crocodil„ pe seama PDL, dă soluţii de redresare prin eliminarea unor lideri politici sau încurajarea altora. Cine crede că cele două partide mor de dragul unul la altul se înşeală amarnic, e o manipulare simplă şi extrem de evidentă dar în capcana căreia unii mai cad.
Cea mai interesantă situaţie se petrece în ultimele luni la nivelul PDL Gorj. O parte a mass-media locală ni-l tot prezintă pe senatorul Ion Ruşeţ ca unicul salvator al acestui partid la nivel local şi ca viitor lider interimar. Că politicianul respectiv vorbeşte cam singur prin partid, că nu prea există declaraţii clare dacă doreşte sau nu conducerea filialei este altă poveste, el trebuie creat ca şi alternativă la o conducere, care în ciuda unor ezitări, a păstrat această formaţiune pe un trend ascendent la Gorj. „Iminenta„ numire de către Bucureşti-aşa cum anunţa o anumită parte a presei- nu a mai avut loc iar din câte înţelegem doar Ion Ruşeţ nu a votat cu actuala şi fosta conducere locală a filialei. Are atunci logică pentru PDL schimbarea conducerii filialei?
Dar situaţia a continuat în următoarele zile cu informaţia apărută în presa locală, şi imediat în cea centrală, că respectivul senator negociază cu PSD-ul local. Cel care s-a folosit de presă în ultimele luni, pentru că imaginea de alternativă s-a creat recent, este pus acum într-o situaţie dificilă pentru că e greu de crezut că se va mai găsi cineva din conducerea centrală a PDL ca să-l sprijine. Dacă nu asta şi-a dorit, pentru că avem şi o asemenea suspiciune, Ion Ruşeţ privează PDL Gorj de un vector de imagine. Senatorul şi liderul sindical Ion Ruşeţ are o imagine bună, o prestaţie parlamentară excelentă şi ştim că „rebelii„ fac carieră în politica românească.
Există voci avizate care spun că eventuala trecere a lui Ion Ruşeţ în Opoziţie este un gest calculat al liderilor de sindicat din minerit care îşi caută un „capăt de pod„ în partidul aflat pe culmi în sondaje.
Este un lucru cunoscut că liderii de sindicat din mineritul gorjean au cochetat totdeauna cu Puterea, indiferent de culoarea ei politică. Aşa că nu ar fi deloc exclus să se facă aceste calcule mai ales că o asemenea colaborare politică-sindicate o întâlnim la echipa de fotbal. Sunt doar scenarii, mai mult sau mai puţin fanteziste dar pot oricând să devină credibile!