La olimpiada de istorie din Gorj, elevii au fost supravegheați video

Loading

Sâmbătă, 8 martie 2014, Colegiul Tehnic Nr. 2 din Târgu-Jiu a găzduit etapa județeană a Olimpiadei Naționale de Istorie. Au fost prezenți peste 90 de elevi, pasionați de istorie, din clasele a VIII-a, a IX-a, a X-a a XI-a și a XII-a. Pentru prima dată în cadrul desfășurării fazelor județene ale olimpiadelor, în Gorj au fost folosite camere video.

Elevii iubitori de istorie speră să se întoarcă cu premii de la faza naţională a Olimpiadei
Elevii iubitori de istorie speră să se întoarcă cu premii de la faza naţională a Olimpiadei

Organizată de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, etapa județeană a Olimpiadei de istorie s-a bucurat de prezenţa a peste 90 de elevi pasionați de istorie. Pentru buna desfășurare a olimpiadei, etapa județeană, au fost prezente la Colegiul Tehnic Nr. 2 din Târgu-Jiu peste 40 de cadre didactice, profesori de istorie de la școlile și liceele gorjene, sub coordonarea doamnei prof. dr. Dorina Nichifor, inspector de specialitate. Pentru prima dată în cadrul desfășurării fazelor județene ale olimpiadelor, în Gorj au fost folosite camere video pentru monitorizarea și supravegherea elevilor, pentru asigurarea corectitudinii desfășurării olimpiadei și a securității participanților.
Și în acest an, subiectele au fost elaborate pe baza programei pentru olimpiadă, la clasa a VIII-a, conţinând două tipuri de itemi: întrebări structurate, pe baza unei surse istorice și un eseu pe baza unei structuri de idei sau pe baza unor termeni istorici, în timp ce la clasele IX-XII s-a urmărit atingerea competenţelor specifice cuprinse în programele şcolare în vigoare, structura subiectelor conţinând tipuri de itemi similari celor amintiți.
Pentru asigurarea obiectivității evaluării probei scrise la această etapă a  olimpiadei de istorie, cele două subiectele ale variantei alese au fost tratate pe foi separate şi evaluate independent.

Prezențe gorjene la faza națională a olimpiadei

Vor reprezenta Gorjul la etapa națională a Olimpiadei de Istorie, la Baia Mare – Maramureș, în perioada 7-11 aprilie 2014, elevii: Duiu Andreea (clasa a VIII-a, prof. coord. C. Drăghici) de la Școala Gimnazială „Gheorghe Tătărescu” Târgu-Jiu, Breazu Emilia Loredana (clasa a IX-a, prof. coord. Dănuț Lupulescu) de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” Bumbești-Jiu, Surcel Iuliana Ioana (clasa a X-a, prof. coord. Maria Cochină) de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu, Negrea Nicolae Alexandru (clasa a XI-a, prof. coord. Negrea Nicolae) de la Colegiul Național „George Coșbuc” Motru și Vintilescu Delia Andreea (clasa a XII-a, prof. coord. Negrea Nicolae) de la Colegiul Național „George Coșbuc” Motru.