Fonduri europene pentru Dănciulești

Școala cu Clasele I-IV din sat Hălângești, comuna Dănciulești, intră în reabilitare. Finanțarea vine de la Uniunea Europeană, prin Grupul de Acțiune Locală Amaradia- Jiu, din care comuna Dănciulești face parte.

Școala din Hălângești avea nevoie de reabilitare și modernizare
Școala din Hălângești avea nevoie de reabilitare și modernizare

Pentru că se află la marginea Gorjului, la aproape 100 de km de Târgu Jiu, fiind mai aproape de Craiova (la doar 50 de km), comuna Dănciulești are mai multe localități apropiate din Dolj decât din Gorj. În aceste condiții, aceasta a intrat în Grupul de Acțiune Locală Amaradia-Jiu, din care fac parte doar două localități gorjene. GAL-ul este format din: Dănciulești, Crușeț, Coțofenii din Față, Brădești, Șimnicu de Sus, Goiești, Fărcașu, Melinești, Mischii și Tălpaș. În finanțarea obținută, fiecare comună a fost prinsă cu lucrări de investiții, iar pe data de 18.02.2014 s-a semnat fișa de conformitate la Proiectul „Reabilitarea și modernizarea Școlii cu Clasele I-IV Hălânga, Dănciulești- Gorj”.
Primarul comunei Dănciulești, Ion Andronescu, spune că școala va fi gata până la începutul noului an școlar: „Am mutat cei 91 de copii care învățau aici, la Hălângești, la școala Dănciulești, pentru a se face lucrările de reabilitare. E puțin mai greu acum, dar, cu siguranță, începutul noului an școlar 2014-2015 îi va prinde pe copii într-o școală modernă.” Primarul spune că e foarte sigur că lucrările nu vor întârzia, pentru că proiectele pe GAL-uri sunt de așa natură condiționate, încât nu pot fi depuse proiecte noi, până nu sunt finalizate cele vechi.