Gorjul, un județ cu bande și clanuri?

Loading

Altădată un județ foarte liniștit, Gorjul  este tot mai des citat la capitolul infracționalității și, mai nou, la cel unde clanuri interlope își fac de cap, asta dacă ne luăm după răzbunările de tip mafiot care s-au înmulțit la Gorj.  E normal să gândim așa de vreme ce polițiștii gorjeni nu reușesc să ofere soluții pentru cazurile de incendiere la comandă mediatizate și de săptămânalul nostru în ultimele numere. Cu ani în urmă când un polițist cădea victimă unor asemenea tipuri de răzbunare ca în cazul Leuștean, colegii se făceau luntre și punte și era prins cel vinovat în secunda doi. Acum parcă nu interesează pe nimeni, ba se arată cu degetul chiar spre mai-marii Poliției Județene, lucru total anormal și care în alte vremuri ar fi atras controale grele de la București.
La Runcu, caz mediatizat de noi săptămâna trecută, s-a pus  foc la intimidare. Acolo se vorbește de clanuri mafiote, de amenințări ziua în amiaza mare, de prea mulți oameni care nu fac nimic oficial dar sunt plătiți la greu. Chiar, șeful Postului de Poliție Runcu nu are nici o pistă pentru că, cel puțin până acum, rezolvă majoritatea cazurilor cu NUP. Și, pentru că tot veni vorba de activitatea polițiștilor rurali, vin tot mai dese semnale din comune că lucrurile nu stau tocmai bine iar oamenii se închid seara în case rugându-se să nu li se fure porcul din coteț sau vaca din grajd. Sunt foarte multe cazuri în care și jefuiți oamenii nu reclamă, vă lăsăm pe dumneavoastră  să stabiliți din ce cauză…
Există oameni ai legii care nu-și fac datoria pentru că nu pot-aici ar trebui analizată capacitatea lor profesională și trimiși la altă muncă-sau pentru că nu sunt lăsați. Aici ar trebui să aflăm ce legături subterane îi leagă pe unii șefi mai mari sau mai mici și reprezentanții lumii interlope. La Gorj nu se arestează decât plevușcă, să înțelegem că în accepțiunea autorităților noi nu avem lume interlopă. Șoric, fostul șef de inspectorat de poliție, spunea la momentul scandalului din Piatra Neamț că cei care dau bani cu camătă nu sunt interlopi. Noi credem că sunt iar prin târgul de pe Jiu se spune că avem cămătari chiar oameni politici? Este oare adevărat?
Se încearcă să se arate la București că județul Gorj nu are problemele de la Piatra Neamț, Timișoara sau Giurgiu, și este corectă această concluzie, dar avem tot mai multe incendii puse și vinovații nu sunt descoperiți. Invocam cazul neînțelegerilor din Obștea Runcu, poate și incendiul de pe Transalpina are legătură cu Obștea Crasna pentru că și acolo sunt două grupări iar în zona incendiului sunt și proprietățile celor în cauză. Poate că ne înșelăm, dar asta vom afla doar când polițiștii îi vor aresta  pe cei vinovați și acest lucru nu se întâmplă. Un coleg de breaslă se ocupă de ceva timp de astfel de probleme dar răspunsurile întârzie să apară. Să mai așteptăm?