Suntem în preajma Sărbătorilor Pascale și toată lumea se gândește la marele eveniment religios și mai puțin la ce se întâmplă în viața țării. Clasa politică românească trece prin clipele cele mai grele, politicienii care nu au intrat în malaxorul DNA așteaptă mascații în fiecare dimineață iar cei ”săltați” au la ”beciul domnesc” vreo două guverne, un mini-parlament și peste jumătate dintre primarii de municipii și președinții de consilii județene. Dacă ar fi să ”citim” acțiunile DNA privind finanțarea campaniei electorale prezidențiale din 2009 în logica simplă, atât Traian Băsescu și Mircea Geoană dar și Crin Antonescu vor trebui să dea cu subsemnatul în fața procurorilor.
Paștele de anul acesta nu-i nici măcar un armistițiu temporar între politicieni. Feriți până acum de atenția DNA, cel puțin la nivel oficial, Alina Gorghiu și Vasile Blaga anunță venirea iminentă la guvernare pe bază de troc politic la nivelul Parlamentului. S-au pierdut pe drum declarațiile în privința traseiștilor, efervescența de după 16 noiembrie s-a pierdut degeaba, ne întoarcem la luptele veșnice de pe Dâmbovița care ne duc, la politicieni mă refer, în arestul DNA. Despre binele tuturor adus de politicieni mai avem de așteptat.
Președintele României anunță noi consultări cu partidele după Paști pe motive de…Justiție. Deși în România nu avem o nouă Constituție, nici măcar o nouă lege electorală, vorbim de o regionalizare care nu se mai face, locurile de muncă mai degrabă dispar decât să se înmulțească, singura preocupare pare să fie că parlamentarii nu au ascultat un ordin privind imunitatea și dă-i, și luptă! Că într-o țară normală ar trebui să fim siderați de afronturile împotriva Justiției nu încape îndoială dar credem că politicienii ar trebui să se pună de acord și pe alte coordonate, nu doar cele trasate de Kovesi. Una bună care circulă prin Târg, aceasta este pregătită în ”laboratoare” pentru Cotroceni deoarece Iohannis ar fi o deziluzie iar pe Monica Macovei nu o votează nici familia.
Nemulțumirea populației este tot mai mare la adresa unor politicieni care nu par racordați la agenda publică. Dacă politicienii de pe aici s-ar uita la ce se întâmplă prin Europa, ar vedea că lumea este în schimbare și nu este suficient să ajungi la guvernare pe vot negativ, trebuie să și construiești ceva! Cât despre aprecieri sau deziluzii după 100 de zile, doar cei care au părăsit de curând Cotroceniul ar putea să spună astfel de lucruri. Furtuna din adâncuri, adică nemulțumirea populației, este o realitate care nu poate fi ignorată!