Cele câteva familii care locuiesc în Căminul 3 din Bumbești Jiu, ce aparține SC Hidroconstrucția SA, au rămas de mai bine de două luni fără apă, iar în curând riscă să rămână și fără locuințe. Oamenii sunt îngrijorați, mai ales pentru faptul că primesc mereu informații contradictorii, dar nimic oficial.
Căminul 3 din Bumbești Jiu era, până în urmă cu ceva ani, destinat angajaților Hidroconstrucția ce lucrau pe șantierele de lucrări hidrotehnice, pe primul loc aflându-se barajele pentru hidrocentrale. Aceste tipuri de lucrări au fost sistate, însă, după 1989, iar numărul angajaților a început să scadă, o dată cu lucrările pe care societatea de stat le are în ultimul timp. Acum, în tot blocul mai sunt câteva familii, majoritatea de foști angajați, iar aceștia au contractele de închiriere pe final, nu știu dacă acestea vor fi reînnoite, iar în prezent stau și fără apă: „ Noi nu avem datorii, cei care aveau datorii au plecat, dar ni se spune că blocul are datorii la utilități și de aceea au luat contorul și ne-au lăsat fără apă. Au afișat să ne punem apometre, dacă vrem să se dea drumul la apă, am cheltiut și pe ele, dar nici acum nu ni s-a dat drumul la apă. Iar când ne-am dus să întrebăm de ce, ni s-a spus că dacă nu ne convine să plecăm. Noi nu am fi luat garsonieră aici, dacă nu ni s-ar fi promis că putem să le cumpărăm, mai mult ne-am angajat în scris să le cumpărăm, ba ni s-a oprit și garanție, iar acum nu se știe ce se va întâmpla. Unii spun că să stăm liniștiți, că nu se va întâmpla nimic rău, alții spun că trebuie să plecăm” au declarat oamenii. O altă nemulțumire a acestora este valoarea facturilor pe care le-au avut de plată: „În luna ianuarie am avut 900 de lei de plată, pentru o cameră. 100 de lei a fost chiria și restul utilitățile. Asta înseamnă apă, căldură, curățenie pe scară, gunoi, curent pe scară, pentru că la curentul pe care-l consumăm în camere avem contor pe numele nostru.” Ce n-au făcut chiriașii din Căminul 3 din Bumbești Jiu, nu au făcut nici un fel de demersuri scrise, cel puțin până acum, pentru că acum sunt hotărâți să ceară socoteală celor care le-au promis că pot cumpăra locuințele. Mai mult, unii dintre ei au și investit în locuințele primite, pe considerentul că tot lor le rămâne, iar dacă vor fi nevoiți să plece nu vor fi despăgubiți dacă nu au avut aprobare în scris pentru renovări și dacă societatea nu s-a angajată să-i despăgubească în cazul în care vor pleca din locuință.
Mediere Primarul orașului Bumbești Jiu, Constantin Bobaru, spune că a încercat de mai multe ori să aducă la masa negocierilor cele două părți, dar nu a reușit: „Eu i-am chemat să stea de vorbă cu oamenii, dar n-au venit. Le-am propus să mute toți oemanii pe un palier, ca să nu mai fie încălzit tot căminul, să se facă o contorizare și fiecare să plăteasc ce consumă, dar până acum nu am obținut nici un rezultat. Noi, ca autoritate publică locală, nu avem puterea să impunem, pentru că este proprietatea unei firme private, dar nici soluții nu avem, dacă oemanii vor fi dați afară, pentru că nu dispunem de spații locative libere pe care să le punem la dispoziția lor într-o situație de urgență.”
Evacuarea Întrebat care e situația cu oamenii din Căminul 3 din Bumbești Jiu, șeful Serviciului Comercial din cadrul SC Hidroconstrucția SA, Ștefan Cruceru, ne-a declarat că acest cămin va fi închis și că ei vor trebui să plece. Întrebat de ce a pus afiș la cămin impunând oamenilor să instaleze contoare de apă individuale, dacă tot urmează să fie evacuați, iar apă tot nu au primit, șeful serviciului comercial al societății nu a reușit să dea un răspuns clar. Nici despre garanția depusă de locatari nu a putut să spună ce se va întâmpla cu ea, ba chiar a spus că nu vrea să-și strice concediul, dar peste o săptămână, când se întoarce la lucru, va reveni cu informații complete.