Elevii de la mai multe colegii naționale și-au disputat întâietatea la Concursul Național „ISTORIE ŞI SOCIETATE ÎN DIMENSIUNE VIRTUALĂ”

La jumătatea acestei săptămâni, s-a desfășurat în Gorj faza județeană a Concursul Național „ISTORIE ŞI SOCIETATE ÎN DIMENSIUNE VIRTUALĂ”. S-au aflat în competiție  reprezentanții Colegiilor Naționale ”Ecaterina Teodoroiu” și ”Spiru Haret” din Tg-Jiu și ”George Coșbuc” Motru, precum și ai Colegiului Tehnic ”General Gheorghe Magheru” din Târgu-Jiu. Vor reprezenta Gorjul la faza națională la Secțiunea Istorie o reprezentantă a Colegiului Național ”Ecaterina Teodoroiu” Tg-Jiu   și la Secțiunea Științe-Socioumane o reprezentantă a Colegiului Național ”George Coșbuc” Motru.

Concursul „Istorie şi societate în dimensiune virtuală” se adresează elevilor cu aptitudini, înclinaţii şi interese deosebite în domeniul istoriei, ştiinţelor socio-umane şi informaticii. Concursul are drept scop realizarea unor materiale cu ajutorul computerului pe teme de istorie (istoria românilor sau istorie universală) şi ştiinţe socioumane (educaţie civică, educaţie socială, logică, argumentare și comunicare, psihologie, sociologie, economie, filosofie, educaţie antreprenorială, studii sociale). Materialele pot fi realizate, la alegere, fie sub forma unor „Pagini Web” fie sub forma unor „SOFT-uri educaţionale”.

La concursul „Istorie şi societate în dimensiune virtuală” pot participa elevi de la nivelul ciclului liceal (clasele IX-XII/XIII) indiferent de filieră, profil, specializare, forma de învăţământ (zi, seral, frecvenţă redusă), sau tipul de învăţământ (public sau particular autorizat/acreditat). De la etapa judeţeană, pentru etapa naţională, se califică din cadrul fiecărui judeţ 2 elevi, câte unul pentru fiecare Secţiune generală (I.Istorie şi II.Ştiinţe socio-umane) astfel: – elevul care a obţinut punctajul cel mai mare la Secţiunea generală I. Istorie, indiferent de subsecţiunea la care a participat (I.A  Istorie „Pagini Web” sau I.B.-Istorie „SOFT educaţional”); – elevul care a obţinut punctajul cel mai mare la Secţiunea generală II. Ştiinţe socio-umane, indiferent de subsecţiunea la care a participat (II.A- Ştiinţe socio-umane „Pagini Web” sau IIB.- Ştiinţe socio-umane „SOFT educaţional”). Toţi elevii participanţi la etapa judeţeană şi naţională primesc diplomă de participare din partea ISJ Gorj.

Profesoara Angelica Necșulea, inspector școlar de specialitate, ne-a declarat în exclusivitate pentru ”Vertical”: ” Țin să remarc de la început numărul mare de concurenți de la cele două secțiuni și nivelul foarte înalt al materialelor pregătite. Elevii înscriși și profesorii care i-au pregătit merită toate felicitările noastre! Le urăm succes câștigătorilor care vor reprezenta Gorjul la faza națională!”