Din nou în Europa! (Emoții și Erasmus+)

Loading

Grădinița cu Program Prelungit Nr. 8 Tg-Jiu, Gorj este din nou pe harta învățământului fără frontiere,  grație Comisiei Europene care finanțează în instituția noastră o nouă experiență educațională europeană. 

Proiectul ”EUROPE+EMOTIONS=INCLUSION (E+E=I)”, 2019-1-ES01-KA229-064800_5, Parteneriat de schimb interșcolar în cadrul  Programului ERASMUS+, KA229 (Cooperare pentru inovare și schimb de  bune practici) implementat de Grădinița cu Program Prelungit Nr. 8 Tg-Jiu, Gorj se va derula în perioada 01 septembrie 2019 – 31 august 2021 și  va realiza de-a lungul celor doi ani de implementare următoarele obiective:

  • impulsionarea dimensiunii sociale, civice și interculturale a educației; abordarea discriminării, violenței și bullyingului prin prevenirea acestora; managementul emoțiilor și rezolvarea conflictelor;
  • crearea unei linii de acțiune comune și sustenabile în toate școlile implicate în proiect prin coexistența unui climat pozitiv de învățare, prin îmbunătățirea tranziției dintre nivelurile educaționale (preșcolar/primar), prin îmbunătățirea stării de bine a preșcolarilor/elevilor  și prin conștientizarea și consolidarea laturii socio-emoționale a educației.

Obiectivele fundamentale ale proiectului au fost internalizate instituțional, iar îndeplinirea acestora va aduce în mod cert plus valoare Grădiniței cu Program Prelungit Nr.8 Târgu-Jiu, Gorj.

În perioada 11-15 noiembrie 2019 a avut loc prima întâlnire a Proiectului Erasmus+ ”EUROPE + EMOTIONS = INCLUSION (E+E=I)”  în Grădinița cu Program Prelungit Nr. 8  din Tg-Jiu.  La eveniment au participat reprezentanții instituțiilor școlare din cele cinci țări partenere:

  • România – Grădinița cu Program Prelungit Nr. 8 Tg-Jiu, Gorj;
  • Spania – C.E.I.P.S.O Federico Gª Lorca (Camarma de Esteruelas);
  • Belgia – De Smalle – Smallestraat 2 – 8000 Koolkerke Brugge;
  • Portugalia – Agrupamento de Escolas Eng. Duarte Pacheco – Loulé;
  • Estonia  – Sillaotsa School – Haaslava Parish, Päkste village – Tartu County

Cu accent pe calitatea educației, împărtășirea în diversitate, soliditate în îndemânarea profesională, asigurarea unui impact de lungă durată a dimensiunii europene a educației și organizată sub forma unor activități de tip Learning/Teaching/Training, întâlnirea de la Târgu-Jiu, a urmărit o agendă de lucru stabilită de comun acord cu toți partenerii.  Direcțiile principale ale reuniunii s-au concretizat în activități zilnice pentru intervalul anunțat anterior. Astfel, introducerea membrilor echipelor de proiect, a sistemelor de învățământ și a grădinițelor implicate în proiect, a educației socio-emoționale din România, Belgia, Spania, Estonia, Portugalia, precum și activități demonstrative din sfera social-emoțională susținute de cadre didactice de excepție din Grădinița cu Program Prelungit Nr. 8 Tg-Jiu au fost principalele repere ale reuniunii. Pe parcursul acestei întâlniri educatoarele Grădiniței cu Program Prelungit Nr.8 Târgu-Jiu au comparat sisteme și metodologiile educaționale, au făcut schimb experiență, idei, au descoperit noi oportunități de învățare, bagaj cu care vor reveni în sălile de grupă, spre valorificare în favoarea beneficiarilor primari ai educației, preșcolarii. Derularea activităților de proiect s-a bucurat de sprijinul Școlii Gimnaziale ”Pompiliu Marcea” Tg-Jiu, Colegiului Național ”Spiru Haret” Tg-Jiu, Inspectoratului Școlar Județean Gorj, precum și Primăriei Municipiului Tg-Jiu prin domnul primar, Marcel Laurențiu Romanescu. În această reuniune, pe langă ambasador educațional, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 8 Tg-Jiu a fost și ambasador cultural. Patrimoniul târgujian nu a rămas necunoscut oaspeților, aceștia, întâlnindu-l pe Constantin Brâncuți la el acasă, au simțit emoția artistică a măreției și maiestria sculptorului.

prof. Aurora Slivilescu,

Coordonator proiect

prof. Sina Ionescu,

Director al Grădiniței cu P.P. Nr. 8 Tg-Jiu, Gorj

Proiecul Erasmus+ “EUROPE + EMOTIONS = INCLUSION (E+E=I)”este finanţat cu sprijinul Comisiei Europene. Această comunicare reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.