La doar câteva luni de guvernare, dintre care mai multe săptămâni în pandemia de gripă, liberalii au pierdut valul susținerii populare. Pe surse, datele sondajelor interne arată rău iar următoarele luni vor ridica probleme și mai dificile în fața guvernării pe care o girează exclusiv PNL și președintele Iohannis, proaspăt reales. Gruparea pedelistă, cea care conduce fostul partid al Brătienilor într-o proporție covârșitoare, presează pentru măsuri nepopulare corobate cu ”tunuri” financiare după modelul firmei din Giurgiu de acum și operațiunile Udrea-Cocoș de acum yece ani. Transpirată pe surse, informația că președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban se opun unor măsuri nepopulare este demnă de credibilitate, mai ales că în problema șomajului tehnic la bugetari, de exemplu, nu salariile mari din acest domeniu sunt o problemă ci salariile mici din sistemul privat.
Liberalii și-au asumat guvernarea într-o perioadă grea dar cu scopuri precise, menite să le aducă voturi multiple. Folosindu-se din plin de funcția prezidențială, liberalii au preluat guvernarea fără un suport parlamentar real iar proiectul ”alegerilor anticipate” a fost un eșec. Acum se vorbește de ”alegeri amânate”, un proiect care are toate șansele să nu se realizeze de vreme ce PSD-ul, USR-ul și Pro România sunt pe creștere și vor scrutinul la termen. Liberalii sunt tot mai izolați pe scena politică și sunt voci care spun că doar ”starea de urgență” îi mai ține pe linia de plutire. Rămâne să vedem dacă lucrurile se confirmă în lunile următoare, cert este că măsurile populiste ca cele de Sărbătorile Pascale au apărut în această logică. Dacă mai adăugăm șubrezirea suportului electoral din partea Diasporei, PNL-ul fiind perceput inclusiv în țară ca un partid susținut de această minoritate, ne dăm seama că liberalii nu se află în cele mai bune momente.
Liberalii au alcătuit un guvern monocolor foarte slab, cu vectori de imagine negativă. ”Campionii” sunt, de departe , ministrul Finanțelor-Florin Câțu și ministra Muncii-Violeta Alexandru. Despre Câțu ne-am mai exprimat iar într-o țară normală un asemenea personaj, fără charismă și subțire profesional, ar fi putut ajunge cel mult patron de butic, Violeta Alexandru este un personaj total antipatic pe care presa a reușit să o facă cunoscută doar în sensul ăsta. Cei doi miniștrii, care nu trec sticla deloc și comunică foarte slab, eclipsează total vectorii de imagine pozitivă ca Marcel Vela-Interne și Nelu Tătaru-Sănătate, cei care încă mai aduc puncte electorale din lupta cu coronavirusul. O altă parte a miniștrilor nu o cunoaște nimeni iar personaje gen Oros-Agricultură sau Alexe-Mediu se cer singuri afară pentru că nu știu cei cu ei prin Executiv.
Scandalul BOR-Guvern ne arată însă o realitate crudă, PNL-ul a luat-o la vale iar președintele Klaus Iohannis încearcă să se salveze. Rămâne de actualitate întrebarea pentru PSD, cel mai mare partid din România, de ce am avea de un alt partid/partide la guvernare când acestea au aceeași poziție cu Guvernul?
”O moarte care nu dovedeste nimic” un roman interbelic scris de un scriitor roman ,mort la o varsta ”frageda”……cam pe la varsta de 10 ani am primit drept rest de la magazinul din sat acest roman ,dupa ce am cumparat 10 l de petrol lampant…..vasta mea incultura nu mi-a permis sa-l lecturez…..l-am citit 25 de ani mai tarziu…..guvernarea liberala contemporana seamana izbitor de mult cu incalcelile amoroase din roman….moartea guvernarii liberale nu va dovedi nimic,in conditiile in care ei inca nu stiu ca totusi au responsabilitatea corectei functionari a Statului Roman ,iar noi, plebea electorala o sa fim prada sigura a unor slogane desuete, repetate pana la saturatie…..