Condescu rămâne sub control judiciar

Loading

Fostul lider al tuturor minerilor din România, Marin Condescu, inculpat în dosarul privind împrumuturile ilegale de la clubul Pandurii, din care s-ar fi îmbogăţit cu aproximativ 2,6 milioane de lei, potrivit acuzării, și-a văzută spulberată speranța de a scăpa de controlul judiciar.

u ani în urmă, Condescu se mândrea cu rezultatele Pandurilor, acum nu mai are voie să se apropie de club
Cu ani în urmă, Condescu se mândrea cu rezultatele Pandurilor, acum nu mai are voie să se apropie de club

Tribunalul Olt a decis vineri: „ (…) Constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a „controlului judiciar” privind pe inculpaţii CONDESCU MARIN, şi TEMELESCU VIOREL. În baza art. 208 alin. 3 C.p.p. raportat la art. 207 alin.4 C.p.p: Menţine măsura preventivă faţă de inculpaţi. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare pentru inculpaţi şi procuror. Pronunţată în şedinţă publică azi, 10 iulie 2015, la Tribunalul Olt.”
Condescu a contestat controlul judiciar, care îi interzice implicarea în activitatea sindicală, apropierea de Federaţia Naţională Mine Energie, de Complexul Energetic Oltenia, de firma Edenred SRL, cu care ar fi falsificat unele tranzacţii, potrivit procurorilor, sau la clubul Pandurii, unde ani de zile a fost președinte.
Nu e pentru prima dată când Marin Condescu contestă măsura controlului judiciar, dar,de fiecare dată, magistraţii au respins cererea, motivând, că ar putea face presiuni prin intermediul maselor de membri sindicali asupra celor care au semnalat fraudele sale la Pandurii. Decizia Tribunalului Olt nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Craiova.
Marin Condescu a sperat să scape de controlul judiciar și în momentul în care Curtea Constituțională a declarat măsura ca fiind neconstituțională, pe motiv că îngrădește libertatea individului și îi încalcă imtimitatea. Din păcate pentru el, controlul judiciar a rămas în vigoare, cu oarece modificări