Fără controale la aprinderea luminițelor în Târgu Jiu

 319 total views

Târgujienii vor putea participa fără restricții la acțiunea de punere în funcțiune a iluminatului festiv. Aceasta va avea loc în data de 1 decembrie în jurul orei 18,00. Pentru a se evita aplicarea de restricții nu va fi organizat un spectacol sau o acțiune specială. În astfel de condiții nu va mai fi obligatoriu certificatul verde sau testul pozitiv, fiind vorba de spații publice. Va fi păstrată distanțarea și va fi în continuare obligatorie masca de protecție. De asemenea, nu vor lipsi echipajele de polițiști locali, jandarmi și de la poliția națională pentru a preveni apariția de evenimente nedorite.

Read More

Schimb de terenuri la Târgu Jiu

 321 total views

Primăria Târgu Jiu va face un schimb de terenuri cu Consiliul Județean Gorj, obținând locul unde a fost începută, cu ani în urmă, construirea Casei de Pensii, lângă Spitalul de la Pasarelă, în schimbul terenului aferent fostului sediu al Intreprinderii de Drumuri și Poduri de pe Strada 14 Octombrie. Terenul obținut de primărie va fi folosit pentru inființarea unei parcări supraetajate, potrivit primarului municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Read More

Pavele pe Calea Eroilor

 312 total views

După mai bine de un an de la începerea lucrărilor de reabilitare la Calea Eroilor din Târgu Jiu, s-au montat și primii metri pătrați de pavele. Zilele trecute, echipele de muncitori veniți din Vâlcea au pus pavelele pe primul tronson al străzii aflate în reabilitare. Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, spune că lucrările vor continua după minivacanța de 1 Decembrie: „Se vor întoarce joi, după minivacanță și vor continua montarea pavelelor pe toată perioada în care vremea o va permite. Dacă foarte mulți târgujieni așteptau sărbătorilor de Iarnă pentru venirea lui Moș Nicolae sau a lui Moș Crăciun, eu asteptam această perioadă pentru acest obiectiv, să-l văd început.”

Read More

Elevi de la Palatul Copiilor Târgu Jiu, premiați

 315 total views

Primăria Târgu Jiu premiază performanța și încurajează tinerii să-și urmeze visurile și să lupte pentru rezultatele pe care și le doresc. A venit rândul unui grup de copii minunați de la Palatul Copiilor Târgu Jiu, care au obținut rezultate deosebite la Campionatele Europene și Naționale de Orientare și Radiogoniometrie în anul școlar 2020-2021 și care au fost premiați printr-o hotărâre a Consiliului Local.

Read More

Activități sportive organizate de Asociația Scout Society

 385 total views

Mai multe activități sportive au fost organizate de către Asociația Scout Society din Târgu-Jiu. Acestea fac parte din cadrul proiectului “Restart Sport Engine in EU”, implementat în perioada 01.01.2021-30.06.2022 de către Asociația Scout Society, împreună cu parteneri din Letonia (BIEDRIBA „LSII DIREKTORU PADOME”), Franța (FONDATION ALICE MILIAT), Spania (AJUNTRAMENT BENIGANIM) și Grecia (KOINONIKI ANAPTYKSI NEON / K. A. N. E.). Proiectul este co-finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul programului Erasmus+ Sport.

Read More

Proiecte pe Fondul de Mediu la Târgu Jiu

 349 total views

Primăria Municipiului Târgu Jiu lucrează la mai multe proiecte ce vor fi depuse, pentru finanțare, la Fondul de Mediu. Se au în vedere, deocamdată, trei unități de învățământ din municipiul reședință de județ al Gorjului, care își vor îmbunățătți atât aspectul, cât și eficiența energetică. Primarul Marcel Romanescu spune că are în plan să atragă cât mai multe fonduri, aceasta fiind încă o oportunitate, ce nu trebuie ratată:

Read More