„Greve” şi concedieri la Pandurii Târgu-Jiu

Ultimele zile au constituit unele dintre cele mai tensionate momente în istoria grupării de fotbal gorjene, Pandurii Tg-Jiu, de când evoluează pe scena primului eşalon. Datorită ,,condiţiilor de la echipă”, mai mulţi jucători de la  Pandurii au încercat o ,,grevă japoneză”, însă s-au izbit de intransigenţa preşedintelui clubului, Marin Condescu, care le-a ,,tăiat” acestora, politica sindicală cu câteva oferte de ,,nerefuzat”. Condescu a formulat o propunere către o parte din jucătorii de la Pandurii de a părăsi (la cerere) gruparea de fotbal gorjeană, iar doi dintre elevii lui Cârţu au acceptat deja ,,oferta”. Alături de fundaşii Alin Rus şi Sergiu Mândrean, va mai pleca însă şi atacantul Vali Simion, care a fost forţat de responsabilii gorjeni să accepte respectiva „ofertă”, la cererea expresă a lui Sorin Cârţu.

Unii dintre jucătorii de la Pandurii nu au mai dorit să joace ,,Căluşul” la Tg-Jiu după cum le cânta ,,Sorinaccio”…
Unii dintre jucătorii de la Pandurii nu au mai dorit să joace ,,Căluşul” la Tg-Jiu după cum le cânta ,,Sorinaccio”…

Ultimele zile au fost unele dominate de tensiuni, discuţii şi uşi închise pentru cei de la Pandurii. Şi asta pentru că, mai mulţi componenţi de bază ai grupării de fotbal gorjene au iniţiat o inedită acţiune de protest  la adresa principalilor oficiali de la Pandurii, dorind să elimine o aşa-zisă ,,tensiune” prezentă în vestiarul echipei. Totul a început vineri seară, când, după ce au făcut o listă cu ,,nemulţumirile” de la echipă, cei mai reprezentativi jucători ai formaţiei oltene au plecat cu ,,jalba-n proţap” tocmai la preşedintele clubului, Marin Condescu. De partea cealaltă, preşedintele Marin Condescu a ţinut să dezvăluie încă din capul locului că nu are de gând să cedeze la nici una dintre revendicările fotbaliştilor: „Căpitanii de echipă, Rus, Stângă şi Păcurar s-au plâns doar de blocarea salariilor şi primelor. Mi-au cerut să le deblochez plata drepturilor financiare, în nici un caz nu s-a pus problema schimbării antrenorului cum s-a speculat. Ei vor să le deblochez primele şi salariile, însă nu încalc regulamentul pe care ei îl ştiu foarte bine. Le-am mai citit o dată acest regulament şi cred că şi l-au însuşit şi nu vor mai fi probleme. Ei trebuie să ştie că pe lângă drepturi au şi obligaţii. Condiţiile financiare le sunt comunicate înainte de începerea campionatului. În R.O.I se specifică clar că între locurile 11-18 nu se acordă prime. Conform convenţiei jucătorii sunt licenţiaţi să presteze o meserie, iar meseria lor este de fotbalist. Obligaţia lor e să joace. Nu joacă, nu-i plătesc. Drepturile pe care ei le revendică sunt pentru locurile 6-10. Păi una e să te clasezi în locurile 6-10 şi alta pe 14. Una e să fii pe locul 14, să scapi de la retrogradare şi alta e să fii pe locul 10. Între cele două locuri sunt 600.000 euro din drepturile de televiziune iar cu aceşti bani am achita toate datoriile.”
,,Ofertaţi” chiar de preşedintele Marin Condescu să-şi caute altă echipă dacă nu le mai convine la Tg-Jiu, Alin Rus şi Sergiu Mândrean au luat în cele din urmă, în serios, propunerea boss-ului de la Pandurii. Conducerea clubului oltean a anunţat luni seară, rezilierea contractelor cu cei doi fotbalişti, care şi-au exprimat dorinţa de a părăsi formaţia antrenată de Sorin Cârţu.
Şi pentru ca situaţia să pară şi mai confuză la Pandurii Tg-Jiu, alţi doi jucători ai grupării gorjene sunt la un pas de a părăsi echipa. După ce, luni seară, au fost trimişi de ,,Sorinaccio” să se pregătească separat de echipă, Alexandru Piţurcă şi Vali Simion şi-au anunţat şi ei intenţia de a pleca de la Tg-Jiu. Conform ultimelor informaţii însă, doar Simion are deja bagajele făcute, Piţi Junior având încă şanse să rămână la Pandurii, antrenorul Sorin Cârţi nedorind încă un divorţ de fostul nepot al lui Neagoe.

Am avut şi cu Sorin Cârţu nişte discuţii realiste. I-am spus că nu deblochez drepturile până la următoarea victorie. Nu am ce face dacă ei au adus echipa aici, tot ei trebuie să o scoată. I-am transmis şi lui Cârţu că nu mă interesează care-i atmosfera la echipă, că nu voi debloca primele şi salariile până nu vor obţine o victorie în deplasare. Cu Sorin m-am sfătuit cum să redresăm echipa pentru că lotul este foarte numeros şi cei care nu joacă sunt nemulţumiţi şi creează tensiuni. Dacă obţin trei puncte la FC Argeş le voi achita salariile la zi. Le-am explicat că astea sunt condiţiile iar cine nu vrea să le accepte e liber să plece. Semnăm când vor ei o convenţie, nu cer nici un ban pe ei şi îi las să plece liberi de contract.
Marin Condescu, preşedinte Pandurii Tg-Jiu