CSM Târgu Jiu, victorie senzațională la Vâlcea! 

CSM Târgu Jiu, victorie senzațională la Vâlcea! Echipa pregătită de Kresimir Basic s-a impus cu 100-96 în fața grupării CS Vâlcea, în penultima etapă din Grupa 11-18. Este al doilea meci consecutiv în care baschetbaliștii gorjeni reușesc să înscrie 100 de puncte. Meciul a contat pentru etapa a 25-a din Liga Națională de Baschet Masculin Getica 95. Dimitrius Underwood a fost cel mai bun marcator al grupării gorjene, cu 24 de puncte. ”Meci greu de la început până la sfârșit. Am jucat foarte bine ca și echipă. Felicitări jucătorilor pentru efort și modul cum au reacționat într-o sală foarte grea. Sperăm să putem ține ritmul și pentru meciul următor în care se va decide câștigătoarea grupei”, a declarat antrenorul Kresimir Basic, după succesul de la Vâlcea.

„Victorie extrem de importantă pentru gruparea gorjeană în lupta pentru șefia Grupei 11-18. Baschetbaliștii echipei noastre au făcut un nou joc excelent pe fază ofensivă, reușind să înscrie, pentru al doilea meci consecutiv, 100 de puncte în Liga Națională. CSM Târgu Jiu se menține pe locul 2 în Grupa 11-18 și se pregătește acum pentru meciul cu Craiova, din ultima etapă a grupei, într-o adevărată finală pentru prima poziție a grupei. 

Chiar dacă meciul a fost unul destul de echilibrat, echipa din Vâlcea a contat doar în primul sfert al partidei, în timp baschetbaliștii CSM Târgu Jiu s-au impus în toate celelalte 3 secvențe ale meciului. Pe sferturi scorul a fost 26-19, 23-27, 17-23, 30-31. 

Gazdele au deschis tabela, dar Ethan Wright, Dimitrius Underwood și Jalen Dupree au adus primul avantaj pentru gorjeni, scor 4-5. Vâlcenii au ajuns la 9-5, dar Jalen Dupree a făcut spectacol sub panoul advers și a readus CSM Târgu Jiu în avantaj, scor 9-10, iar Dimitrius Undrewood a găsit ținta de la distanță, pentru 11-13. Gazdele au dat replica, dar Arsenije Vuckovic a restabilit egalitatea, scor 15-15. Vâlcea a avut probabil cele mai bune 2 minute din meci și s-a distanțat la 23-15. Milan Luzaic a fost însă omul finalul de prim sfert, cu 4 puncte marcate pentru CSM Târgu Jiu. Vâlcenii au câștigat prima secvență a meciului cu 26-19. 

Gorjenii au început fabulos sfertul 2, cu un run de 8-0! Cameron Oluyitan a dat tonul revenirii grupării gorjene cu două coșuri de 3 puncte, iar Arsenije Vuckovic a marcat de sub panou, pentru 26-27. Minute bune s-a mers umăr la umăr, cu numeroase schimbări de situație pe tabelă, dar niciuna dintre echipe nu a avut mai mult de un punct sau două avantaj, până în momentul în care vâlcenii au făcut 44-40. Ethan Wright și Camil Berculescu au dat replica și au reușit să înscrie de la mare distanță. Două coșuri de 3 puncte care au înclinat sfertul doi către gorjeni, adjudecat cu 27-23 de CSM Târgu Jiu. Vâlcea a fost însă echipa care a intrat la pauza mare în avantaj, cu +3 pe tabelă, scor 49-46.

Debutul sfertului trei le-a aparținut vâlcenilor, care au urcat la 55-48, dar Jalen Dupree, Noam Weinberg, cu o triplă, și Dimitrius Underwood, cu o pătrundere, dar și coșul de la interior semnat Cameron Oluyitan au readus avantajul pentru CSM Târgu Jiu, scor 59-62. Arsenije Vuckovic și Cameron Oluyitan au fost oamenii finalul de sfert 3. Gorjenii s-au impus și în secvența cu numărul 3, scor 23-17, iar la general, gorjenii aveau +3 pe tabelă, scor 66-69. 

Ultimul sfert a fost unul extrem de spectaculos. Gorjenii au avut un start excelent și în ultima secvență a meciului. Noam Weinberg a scuturat plasa de la distanță, Milan Luzaic a mai pus 2 puncte în contul CSM Târgu Jiu, iar David Antonescu a marcat și el de 3 puncte, un coș spectaculos, iar tabela arăta 70-77. Gazdele au încercat o revenire, dar Dimitrius Underwood a fost greu de oprit, iar Oluyitan și-a exersat aruncările de 3 puncte, pentru 75-85. Gazdele au încercat o revenire pe final de meci, și chiar s-au apropiat periculos pe tabelă, scor 96-98, cu 40 de secunde înainte de final. Milan Luzaic a calmat situația după o pătrundere în forță. Trimis la linia de libere, bosniacul CSM Târgu Jiu a transformat calm cele două libere și gruparea gorjeană și-a adjudecat și sfertul 4, scor 31-30, iar la general 100-96, scor cu care s-a încheiat meciul.  

Kresimir Basic consideră că unitatea grupului de la CSM Târgu Jiu a făcut diferența într-un meci foarte greu. Basic se gândește deja la meciul cu Craiova, care va decide câștigătoarea Grupei 11-18. 

Kresimir Basic, antrenor CSM Târgu Jiu: ”Meci greu de la început până la sfârșit. Am jucat foarte bine ca și echipă. Felicitări jucătorilor pentru efort și modul cum au reacționat într-o sală foarte grea. Sperăm să putem ține ritmul și pentru meciul următor în care se va decide câștigătoarea grupei”.

Cel mai bun om al echipei noastre a fost Dimitrius Underwood. Americanul a terminat meciul cu 24 de puncte, 7 recuperări și 5 pase decisive. A fost urmat de un alt american, Cameron Oluyitan, care a încheiat partida cu 17 puncte, 4 recuperări și două pase decisive. Și bosniacul Arsenije Vuckovic a avut o nouă evoluție remarcabilă, cu 15 puncte marcate, 10 recuperări și un asist. Jalen Dupree a terminat cu 9 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive. Milan Luzaic a terminat și el cu 9 puncte, dar și 2 recuperări și 3 pase decisive. Ethan Wright a terminat tot cu 9 puncte, o recuperare și 3 asisturi. Noam Weinberg a contribuit și el tot cu 9 puncte, dar și 4 recuperări. David Antonescu a totalizat 5 puncte și 3 recuperări, iar Camil Berculescu a încheiat meciul cu 3 puncte și 2 recuperări ” , transmite CSM Târgu Jiu.

CSM Târgu Jiu: Andrei Bărăgan, Dimitrius Underwood 24p, David Antonescu 5p, Noam Weinberg 9p, Milan Luzaic 9p, Ethan Wright 9p, Camil Berculescu 3p, Cameron Oluytan 17p, Jalen Dupree 9p, Adrian Vaida, Arsenije Vuckovic 15p, Flavius Toropu. Antrenor principal: Kresimir Basic. Antrenor secund: Alexandru Gliga. Alin Drondoie (kinetoterapeut), Patrick Toma(preparator fizic). Claudiu Alionescu – director tehnic.

LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN GETICA 95
EDIȚIA 2023-2024
GRUPA 11-18 / ETAPA 25
SÂMBĂTĂ, 23 MARTIE 2024, ORA 18.00
RÂMNICU VÂLCEA, SALA TRAIAN
CS VÂLCEA – CSM TÂRGU JIU 96-100(26-19, 23-27, 17-23, 30-31)