Oficialii Energiei visează deja la Play-Off

Chiar dacă Energia Rovinari a pierdut ultimele două confruntări oficiale din Divizia A, principalii responsabili ai grupării de baschet gorjene se declară mulţumiţi de evoluţia elevilor lui Theo Evans din acest sezon. Preşedintele executiv al Energiei, Dan Cumpănaşu, spune că dubla perfomanţă a echipei oltene, aceea de a se califica atât în ,,Play-Off”, cât şi în ,,Final Four” a făcut istorie în baschetul local.

Energia a avut o evoluţie cu mult peste aşteptări în acest sezon. Să va întâmpla oare mai mult în Play-Off sau Final Four?
Energia a avut o evoluţie cu mult peste aşteptări în acest sezon. Să va întâmpla oare mai mult în Play-Off sau Final Four?

A mai rămas doar o etapă de disputat din sezonul regulat al Diviziei A de baschet şi cei de la Energia Rovinari se gândesc deja la turneul ,,Play-Off”, cel care în urmă cu doar un an de zile, părea un simplu vis. Deşi ultimele două jocuri ale grupării gorjene nu au adus decât tot atâtea înfrângeri, oficialii Energiei consideră că Evans and Co sunt ca şi calificaţi la turneul  care va stabili ierarhia finală a campionatului. Preşedintele executiv al clubului Energia, Dan Cumpănaşu, se gândeşte şi la adversarul pe care echipa gorjeană îl va întâlni în ,,Play-Off”: ,,Chiar dacă am pierdut în ultimele două meciuri, ne vom menţine pe locul 7 la sfârşitul returului, cu condiţia să batem în ultima etapă pe Târgovişte. Oricum, pentru mine este foarte clar cu cine vom juca în primul meci din Play-Off, adică cu Timişoara. Elba este o echipă cu care am mai jucat, o cunoaştem foarte bine, am învins-o de 3 ori şi ne-a bătut o singură dată în acest sezon, dar adevărul e că în sport nu prea seamănă meciurile unul cu altul, deci va trebui să fim foarte atenţi.”
Chiar dacă în acest sezon, Energia a pornit din postura de outsider, fiind practic, la cea dintâi prezenţă pe scena primului eşalon, gruparea gorjeană este foarte aproape acum de a ,,scrie” istorie atât în Divizia A, cât şi în baschetul local. ,,Trebuie să recunoaştem că performanţa de a ne califica în Play-Off este una deosebită pentru noi. Se poate spune în acest sens că am făcut istorie în baschetul gorjean pentru că este cea mai bună performanţă a unei echipe de baschet din judeţul nostru. Acum un an încercam să ne achităm doar de un obiectiv modest, menţinerea în prima divizie, iar acum am ajuns să fim calificaţi şi în ,,Play-Off” şi în ,,Final Four”. Ce să mai zic? Este un rezultat bun şi meritoriu”, mărturiseşte preşedintele executiv al Energiei.

Nu suntem încă relaxaţi, mai avem un meci de jucat din acest retur. Abia după ce vom câştiga meciul cu Târgovişte, vom putea spune cu siguranţă că jucăm şi cu cine jucăm în Play-Off. Oricum cred că este o performanţă la care am muncit toţi, mai ales băieţii, care au dovedit că formează o echipă competitivă. Vom încerca să abordăm Play Off –ul cu cea mare seriozitate pentru că acolo se ia practic, totul de la zero şi orice este posibil.”
Theo Evans, antrenor Energia Rovinari