Ziua bibliotecarului, sărbătorită la Târgu Cărbunești

Loading

Joi, 4 mai 2017, sala de festivități a Primăriei Târgu Cărbunești a fost neîncăpătoare pentru cei peste 200 de cititori și prieteni ai bibliotecii, veniți să sărbătorească ,, Ziua bibliotecarului”.

Succes Sala de festivități a orașului Târgu Cărbunești s-a dovedit neîncăpătoare pentru iubitorii de carte
Succes Sala de festivități a orașului Târgu Cărbunești s-a dovedit neîncăpătoare pentru iubitorii de carte
Primăria Târgu Cărbunești a găzduit festivitatea „Ziua bibliotecarului”
Primăria Târgu Cărbunești a găzduit festivitatea „Ziua bibliotecarului”

Deși data de 23 aprilie este oficial cea aleasă pentru a sărbători bibliotecarii din țara noastră, la înțelegere cu cititorii bibliotecii din Târgu Cărbunești, s-a hotărât ca această activitate să se desfășoare în luna mai, din cauză că elevii au fost în vacanță până pe 2 mai.
Activitatea a debutat cu un mesaj de bun venit transmis de bibliotecara Ana Sîrbu-Sută, după care, tonul cald și prietenos al bibliotecarei Roxana Calotescu i-a plimbat pe participanți în istoria profesiei. Printre cei care au luat cuvântul s-a aflat și fostul primar Cristian Toader Pasti, care a avut numai cuvinte de laudă la adresa bibliotecarelor din comunitatea cărbuneșteană. Bineînțeles că, de la o astfel de manifestare a localității, nu puteau lipsi nici cuvintele de îndrumare și vorbele de duh rostite de preotul Aurelian Dumitrescu, invitat de onoare la eveniment. De asemenea, primarul orașului Târgu Cărbunești, Dănuț Birău, le-a felicitat pe bibliotecare și le-a asigurat că le va oferi sprijinul de care au nevoie, pentru depășirea problemelor cu care se confruntă biblioteca.

Premii și diplome

Activitatea s-a finalizat cu premierea cititorilor fideli, de la cei mai mici până la cei mai mari. Aceștia au primit, pe lângă diplome și cărți, agende oferite prin sponsorizarea acestei activități de oameni cu suflet din comunitatea cărbuneșteană. Amintim aici pe Felicia Fugaru, consilierul local Aurelian Dary Ghiță, antreprenorul Tudor Valeriu Istratie și, nu în ultimul rând, Iuliu Călina, fost viceprimar al orașului, care a oferit generoasa sumă de 1000 de lei pentru cititorii bibliotecii. Pentru a-și arăta recunoștința față de gestul sponsorilor de a susține această activitate, bibliotecarele au oferit diplome de apreciere, iar Iuliu Călina a primit o diplomă de excelență, în semn de respect, pentru a marca buna colaborare cu biblioteca. Diplomă de excelență a primit, de asemenea, fostul primar al localității, Cristian Toader Pasti, în semn de apreciere pentru sprijinul oferit în dezvoltarea serviciilor de bibliotecă, dar și pentru promovarea culturii cărbuneștene pe plan local și internațional.
Pentru activitatea desfășurată în bibliotecă, s-a oferit diplomă de merit Constantinei Stăiculescu, fost bibliotecar la biblioteca orașului, lui Constantin Cocheci precum și consilierului local Simona Sandu. Tot diplomă de merit a fost acodată Olimpiei Bratu, director al Bibliotecii Județene Cristian Tell, pentru susținere și buna îndrumare în activitatea bibliotecii cărbuneștene.

Biblioteca – centru spiritual

Participarea unui număr atât de mare de locuitori ai orașului la această activitate demonstrează faptul că bibliotecarele din localitate se bucură de respect din partea acestora. Un cititor spunea după finalizarea activităţii că: “În Târgu Cărbuneşti, meseria de bibliotecar a fost ridicată la nivel de artă, datorită pasiunii cu care bibliotecarele noastre îşi îndeplinesc profesia.”
Cu speranţa că şi alţi bibliotecari din judeţ şi nu numai, le vor urma exemplul colegelor de la Târgu Cărbunești, nu putem încheia fără a le felicita pentru întreaga activitate, pentru că, în ciuda faptului că acum informația poate fi găsită în multe alte medii, comparativ cu anii trecuți, biblioteca va rămâne, mereu, un centru spiritual de care avem nevoie.