Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Rețetă zacuscă de peşte

Rețetă zacuscă de peşte

Submitted by on 24 January 2014articol citit de 826 ori | No Comment

reteta-zacusca-de-peste

reteta-zacusca-de-peste

Ingrediente:
1,500 kg peşte
100 g ulei
2 linguri făină
1 castravete mic în oţet
1 morcov
1 pătrunjel
500 g roşii
1 ceapă
2 foi de dafin
10 boabe piper
sare

Preparare:
Se curăţă peştele, se spală şi se taie felii. Se dă sare. Se usucă într-o cârpă, se tăvăleşte prin făină şi se prăjeşte în ulei încins. Separat se fierb cu puţină apă un castravete murat în oţet, un morcov şi un pătrunjel, toate tăiate felii. Între timp se fierb roşiile şi se trec prin sită; se amestecă cu zarzavatul şi cu castravetele fiert, se adaugă puţină ceapă prăjită şi se potriveşte de sare. După câteva clocote, se adaugă peştele prăjit, frunza de dafin şi boabele de piper. Se dă la o parte, se serveşte rece.
Zacusca de peşte se poate păstra mai multă vreme. În acest caz, peştele nu se dă prin făină înainte de a fi prajit. Zacusca răcorită se aşază în borcane, se acoperă cu hârtie pergament, se leagă şi se fierbe o jumătate de oră într-un vas cu apă.

Comments are closed.