Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Rețetă scoarţă de copac

Rețetă scoarţă de copac

Submitted by on 17 August 2011articol citit de 2,649 ori | No Comment
scoarta-de-copac

Dificultate: Medie | Timp: 60 minute

500 g făină
1 pachet de margarină (250g)
1 ou
3 linguri smântână
10 g drojdie
o cană nuci
o cană zahăr tos
jumătăţi de conservă

Se amestecă margarina cu 400 g făină până se încorporează. Se adaugă smântâna, oul şi drojdia dizolvată în puţină apă; se amestecă până se omognizează. Dacă este cazul se mai pune şi restul de făină. Nucile se dau prin maşina de biscuiţi. Se lasă coca să se odihnească 20 de minute pe masa de lucru. Dacă doriţi puteţi congela o parte din cocă. Se rupe o bucată de cocă şi se întinde o foaie de o grosime de aproximativ 2 milimetri. Se taie cu cuţitul ondulat în fâşii lungi de 5-7 centimetri şi late de 2 centimetri. Se presară nucă şi zahărul tos. Se presează cu făcăleţul, în cocă, nucile şi zahărul. Se încălzeşte cuptorul. Se pun beţigaşele pe conserve şi se dau la cuptor, la foc mediu 350°F circa 20 de minute. Se scot când sunt frumos rumenite. Se servesc reci. Se păstrează la temperatura camerei.

Comments are closed.