Rețetă plăcintă cu dovleac

Loading

placinta-cu-dovleac
Dificultate: Medie | Timp: 60 minute

Foi
15 linguri de apă minerală sau sifon (225 ml)
15 linguri de făină cu vârf (425 g)
7 linguri de ulei
Umplutura
1 kg dovleac
8-10 linguri de zahăr
1 linguriţă scorţişoară
1 plic zahăr vanilat
ulei şi făină pentru tapetat tava

Se face coca din apă minerală, făină şi ulei. Dacă încă se lipeşte de mâini se mai pune puţina făină. Se lasă să se odihnească până radeţi dovleacul.
Umplutura: Se rade dovleacul pe partea cu găuri mari şi se amestecă într-un castron cu zahărul şi scorţişoara. Dacă aveţi puteţi să-l radeţi în robotul de bucătărie.
Se tapetează masa de lucru cu faină. Se împarte coca în 2 parţi egale. Se întinde prima foaie de lungimea tăvii de aragaz. Se pune pe ea jumătate din dovleac şi rulează, având grijă sa o închideţi la capete. Se unge tava cu ulei şi tapetează cu faină. Se întinde a doua foaie urmând aceleaşi procedee.
Se pun în tavă şi se coc la 350°F 45-55 de minute. Se poate pudra cu zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat. Se taie a doua zi. Se păstrează la frigider sau la temperatura camerei acoperită cu film.