Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Reţetă drob de miel

Reţetă drob de miel

Submitted by on 30 March 2010articol citit de 7,572 ori | No Comment

Dificultate: medie | Timp: 2 h.

Ingrediente:
organele de la un miel (splina, ficatul, rinichii, inima);
5-7 fire de ceapa verde;
4 fire de usturoi verde;
3-4 oua;
1 legatura de patrunjel;
1 legatura de mărar;
1 prapure sau pesmet;
sare si piper;
2-3 oua fierte, tari (optional).

Mod de preparare: Organele de miel se spală bine în apă rece, se curata, se taie în bucăţi de 3-5 cm. Se lasă 10-15 minute în 3 părţi apă şi 1 parte oţet să iasă orice eventual miros. Carnea tocată, amestecată cu ouă şi verdeaţă. Se pun la fiert în apă rece fara sare. Se ia spuma şi se fierb circa 20-30 de minute. Se lasa sa se racească puţin. Se dau organele fierte prin maşina de tocat impreună cu toate ingredientele, fără ouă. Se gustă de sare şi piper. Se pun ouale bătute cu furculiţa şi se amestecă bine. Daca nu aveti prapure se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu pesmet. Se da la cuptor aproximativ 50 de minute pana se rumeneste frumos, in cuptorul preincalzit la 350°F. Se lasa sa se raceasca si apoi se scoate din tava.
Mentiuni: Se pastreaza in frigider invelit in folie de plastic.

Comments are closed.