Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Rețetă chifteluţe

Rețetă chifteluţe

Submitted by on 26 January 2011articol citit de 1,304 ori | No Comment
chiftelute

Dificultate: Medie | Timp: 45 minute

Ingrediente:

500g carne tocată de porc
1 ceapă medie
1 cartof micuţ sau 1 felie de franzelă
1 ou
1/2 legătură de pătrunjel
1/2 legătură de mărar
2 caţei de usturoi
sare, piper
1 lingură cu vârf de făină
ulei pentru prăjit

Mod de preparare Se pot da toate prin maşina de tocat (excepţie făina), sau se taie mărunt pătrunjelul, mărarul, ceapa, iar usturoiul se pisează. Cartoful se dă prin răzătoarea mică. Dacă se pune pâine – o felie de 2 cm – se înmoaie în apa, se stoarce bine şi se taie mărunt. Oul se bate bine. Se amestecă toate ingredientele bine, inclusiv sarea şi piperul.
Se fac biluţe cu diametrul de aproximativ 3-4 cm. Se tăvalesc prin faină, apoi se prăjesc în ulei la foc mediu. Uleiul trebuie să le acopere sau cel puţin sa fie până la jumătate ca să se poată prăji pe ambele părţi, pe rând. Sunt gata când sunt bine rumenite.

Comments are closed.