Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Fasole cu costiţă afumată

Fasole cu costiţă afumată

Submitted by on 24 February 2009articol citit de 14,570 ori | No Comment

Dificultate: medie | Timp: 1h, 30 minute

Dificultate: medie | Timp: 1h, 30 minute

Ingrediente:
500 g fasole boabe;
200 g de costiţă afumată;
100 g pastă de tomate;
sare;
piper negru;
condimente de fasole;
o ceapă;

Mod de preparare: Fasolea se spală în mai multe ape, după care se pune la fiert. După ce clocoteşte apa se schimbă. După ce clocoteşte si a doua apă se adaugă ceapa întreagă (se poate toca). Ceapa se scoate după ce a fiert şi se adaugă costiţă taiată bucăţele. Când a fiert fasolea se adaugă sarea, piperul şi celelalte condimentele iar la sfârşit pasta de tomate.
Mentiuni: Indicat e să se folosească fasole cu bob mare pentru că fierbe mai repede, daca folosiţi fasole cu bob mic se poate adauga bicarbonat.
Se serveşte cu salată de varză murată cu ulei şi boia.

Comments are closed.