Anotimpul rece este perioada reflexiei, anxietăţii, al răcelilor şi al afecţiunilor aparatului respirator. De aceea, folosirea plantelor medicinale, a fructelor şi legumelor crude e indispensabilă, pentru ca organismul nostru să se “ împace” cu trecerea de la un anotimp la altul. Plantele au substanţe active, cu structuri complexe, care influenţează celulele imunocompetente, sunt lipsite de toxicitate şi pot fi administrate frecvent în scop preventiv şi în scop curativ, în cele mai diverse afecţiuni.
Fitoterapia este cea mai veche formă de tratament, dar s-a dezvoltat pe o bază empirică, dar şi în contextul unei viziuni magice a lumii. Fitoterapia modernă este un fel de continuare a fitoterapiei tradiţionale. Fitoterapia nu doreşte să “sfideze” medicina alopată, ci să vină în completarea acestei terapii, având netoxicitatea ei şi palierul foarte larg de administrare. Părintele medicinei, Hippocrate, spunea : “ Medicul tratează, însă Natura vindecă”. Credem că avea dreptate. Fitoterapia este, în măsură să ne recomande mijloace şi metode de a stimula capacitatea de adaptare a organismului la agresiuni, să prelungească şansa de supravieţuire a fiecăruia.
Plantele şi produsele apicole pot, ele singure, să trateze foarte multe afecţiuni…astfel, Natura ne poate oferi sprijinul ei nepreţuit. Apiterapia este o metodă de tratare şi prevenire a îmbolnăvirii prin utilizarea produselor apicole (miere, propolis, lăptişor de matcă, polen, venin de albine). Prin utilizarea sa, beneficiem, indirect şi de efectele plantelor polenifere şi nectarifere, efectul unui Apilarnil – un produs obţinut din larve de trântor – este, îndeobşte, cunoscut ca un tonic sexual masculin.
Apilarnilul reprezintă unul dintre cele mai importante produse pe care albinele ni le oferă. El mai este denumit în Moldova “lapte de buhai” sau “ jintiţă”. Este unul dintre cele mai complexe produse apicole, pentru că are în compoziţie, pe lângă larvele de trântor, polen, pastură, miere, apă şi un lichid nutritiv numit “lăptişor comun”. Este un produs apicol natural, biologic activ, rezultat din operaţiunea de omogenizare prin triturare şi filtrare a larvelor de trântor, recoltate într-un stadiu larvar şi anume cu o zi înainte de căpăcirea celulelor, cu întreg conţinutul lor nutritiv aflat în aceste celule la data recoltării, indicate de tehnologia de producţie intensivă a apilarnilului (în a 10-a zi de la depunerea oului sau în a 7-a zi de stadiu larvar pentru larvele de trântor).
Există o ramură a fitoterapiei inovatoare care se află la graniţa dintre medicina alopată si cea homeopată – gemoterapia. Aceasta utilizează extracte de ţesuturi vegetale proaspete, aflate în faza de creştere, ţesuturile embrionare ale plantelor, arborilor sau arbuştilor – muguri, mladiţe şi radicele. Gemoterapicele sunt lipsite de efecte secundare, pot fi folosite timp îndelungat, în paralel cu alte metode terapeutice, sau ca adjuvant al medicinei alopate.
Utilizarea larvelor de trântor, elemente aflate în stadiul embrionar, corespunde cu principiile gemoterapiei.
Compoziţia lui este deosebit de complexă: 12% proteine (incluzând toţi aminoacizii esenţiali), 10% glucide, 8% lipide, săruri minerale şi oligoelemente (calciu, magneziu, fosfor, fier, cupru, zinc, mangan, plumb, sodium, potasiu), vitamine (vitamina A, B1, B2, B6, PP, E), fitohormoni androgenici, care îi conferă proprietăţi biostimulente asupra metabolismului general, cât şi apărare a organismului.
Apiterapia îl recomandă în eliminarea asteniilor sexuale, în special la bărbaţi, pentru creşterea potenţei sau combaterea tulburărilor de dinamică sexuală masculine, dar şi pentru încetinirea proceselor degenerative şi creşterea imunităţii contra afecţiunilor hepatice, în recuperarea neuropsihomotorie, în combaterea depresiilor nervoase şi stărilor de anxietate. Este un reglator al metabolismului corpului uman, acţionând profilactic , dar şi terapeutic în toate simptomele asociate procesului de îmbătrânire. Ca energostimulant general şi ca activator biologic, are indicaţii în : debilitate fizică generală, astenii, stări de denutriţie, convalescenţă, post-operator, osteoporoză, pubertate întârziată, astenie sexuală, climateriu, surmenaj fizic şi intelectual.
În asociere cu miere este recomandat ca aliment energizant pentru persoanele în vârstă şi copiii cu tulburări neuropsihomotorii, fiind indicat şi la adolescenţi, dar cu precauţie, din cauza conţinutului sporit de hormoni.
Apilarnilul mai este căutat şi pentru eficienţa sa în tratarea unor boli specific feminine, cum sunt chisturile ovariene şi fibroamele uterine.
Produsul este un foarte bun agent antibiotic, antiseptic, antiviral, antigungic, biotrofic, vitamilizant, psihotonic, tonifiant şi potentează factorii naturali de apărare a organismului, a sistemului imunitar cu acţiune stimulatoare, fiind posibil să contribuie benefic, după unele aprecieri din literatura de specialitate, în afecţiuni cum ar fi cancerul şi SIDA.
Pentru afecţiuni hepatice, Apilarnilul frânează evoluţia, împiedică cronicizarea, contribuie la normalizarea şi accelerarea parametrilor funcţionali.
Prezenţa vitaminelor hidrosolubile din grupul B (B1, B2 ) în compoziţia apilarnilului permite tratamentul calviţiei şi al acneei seboreice.
Pentru mai multe detalii sunaţi la numerele 021.351.47.77 sau 0724.330.875, accesaţi site-ul nostru: www.pronaturashop.ro sau scrieţi-ne pe adresa medica@softnet.ro