Zilele Colegiului Tehnic din Mătăsari

Loading

Colegiul Tehnic Mătăsari a împlinit în această săptămână trei decenii de existenţă ca liceu
Colegiul Tehnic Mătăsari a împlinit în această săptămână trei decenii de existenţă ca liceu

În perioada 5-9 noiembrie 2010, în cadrul Colegiului Tehnic din Mătăsari au loc o suită de manifestări, prilejuite de organizarea, la nivelul unităţii respective de învăţământ, a Zilelor Colegiului, manifestări închinate celebrării a 10 ani de când şcoala din Mătăsari poartă titulatura de Colegiu şi, totodată, 30 de ani de când actualul local al şcolii a fost dat în folosinţă.
Elevii şi cadrele didactice, îndrumaţi de conducerea Colegiului, şi-au dat, astfel, concursul pentru a pune la punct un ansamblu de activităţi care să atragă cât mai mulţi participanţi, structurat pe diferite secţiuni, menit să aducă un serios omagiu, poate, celei mai de bază instituţii din societatea românească, şcoala.
Zilele Colegiului Tehnic Mătăsari au debutat încă de vineri, 05.11.2010 cu un campionat de fotbal, care a reunit elevii din localităţile adiacente comunei Mătăsari şi cu „Balul Bobocilor”, unde cele mai frumoase eleve de clasa a IX-a au arătat că, şi la Mătăsari, pe lângă învăţătură, poate exista şi distracţie pe cinste. Luni, 08.11.2010, programul dedicat Zilelor Colegiului a continuat cu un concurs de creaţie „Toamnă mătăsăreană”, structurat pe cinci secţiuni: proză scurtă, poezie, pictură, grafică, fotografie. În Amfiteatrul Colegiului a avut loc o dezbatere pe tema „Rolul familiei, instituţiilor şi mediului social în pregătirea tinerilor pentru viaţă”. Au participat reprezentanţi ai Prefecturii şi Consiliului Judeţean Gorj, Inspectoratului Şcolar Judeţean, ai instituţiilor de cultură judeţene, reprezentanţi ai presei audio-vizuale şi scrise, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor locale partenere: Primărie, Poliţie. Marţi, 09.11.2010, au fost programate mult mai multe alte activităţi, dintre care spicuim: „Ce pot face două mâini dibace”, concurs de lucrări practice, finala Cupei liceului la fotbal, ediţia a X-a, „Satul românesc-tradiţii şi obiceiuri zonale”, „O lume pe care o descoperim mereu”, expunere de documentare grafice, „Toamna aurie”, prezentare de lucrări artistico-plastice de către preşcolarii mătăsăreni şi multe altele.
Toate acestea ne îndreptăţesc să credem că, măcar pentru câteva zile, centrul cultural al Gorjului se mută la Mătăsari, acolo unde sintagma că nu se face nimic trebuie să dispară. Felicităm elevii, cadrele didactice, conducerea Colegiului şi pe toţi cei implicaţi în aceste manifestări.