„Urme de frunze” la muzeu, ateliere de pictură și modelaj

Loading

Cum frunzele copacilor pot fi considerate esența vieții pe Pământ,  fiind „bucătăria” care pregătește oxigenul necesar, ele au fost alese să se afle în centrul atenției, vineri, în cadrul Programului de Educație Muzeală al Muzeului Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”. 

Nu întâmplător a fost aleasă, acum, această temă, știut fiind că, o dată cu Echinocțiul de Toamnă, care urma să aibă loc chiar a doua zi, pe 23 septembrie, când începe Toamna Astronomică, frunzele se pregătesc să cadă, urmând ciclul firesc al anotimpurilor. Programul a demarat cu vizitarea expoziției temporare de sculptură, pictură și grafică numită generic „Esențe inventariate”. Apoi, a urmat vizionarea unui film despre modul cum frunzele fac posibilă viața pe pământ, filtrând apa, absorbind dioxidul de carbon și producând oxigen.

Ca de fiecare dată, ultima parte a programului a fost cea care-i atrage cel mai mult pe participanți și anume atelierele de creație și învățare. Aici, copiii prezenți au aflat cum pot să reproducă amprentele frunzelor, prin transfer de culoare, sau prin presare pe lut și au avut ca temă să realizeze o frunză modelată. La final, ei au putut să-și manifeste creativitatea după bunul lor plac, realizând din lutul rămas decorațiuni pentru Bradul de Crăciun, sau diverse alte obiecte.

Aceste activități fac parte din Programul de Educație Muzeală al Consiliului Județean Gorj, pus în practică de Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”. Cei care doresc să participe, trebuie să-și ia bilete din timp, locurile fiind limitate.