Reprezentanți ai Muzeului Județean Gorj, la cursuri în Spania

În perioada 5 – 10 septembrie, 4 reprezentanți ai Muzeului Judetean Gorj „Alexandru Ștefulescu” au participat la cursul „Reziliența în sectorul cultural. Integrarea obiectivelor culturale în circuitele turistice” organizat de Dom Spain din Reus, Spania.

Cursul a fost finanțat de programul Erasmus+, Actțunea cheie 1, Educația Adulților, și a constat în ateliere de lucru și vizite la obiectivele culturale din regiune.

“Reziliența în sectorul muzeal. Integrarea obiectivelor culturale în circuitele turistice” a tratat teme diverse precum: turismul regenerativ, cele mai bune practici de turism regenerative din Spania, digitalizare, instrumente de educație non-formală ce pot fi folosite in sectorul cultural precum storytelling, etc. De asemenea, participanții s-au întâlnit cu reprezentanți de la muzee din Reus și Tarragona – Muzeul de Istorie din Reus și Centrul Cultural Gaudi, Muzeul de Istorie din Tarragona și Monumentele Romane, unde au învățat despre cum specialiștii din Spania promoveaza patrimoniul cultural autohton turiștilor.