Începe un nou an şi la Bengeşti- Ciocadia ca şi în alte localităţi, cu un nou buget. Din păcate, este la fel de „subţire” ca şi cel de anul trecut, dar trebuie să ne mulţumim cu ce avem şi să trecem la treabă. Cei mai mulţi bani i-am prevăzut pentru drumuri. Avem un drum în asfaltare, ce trece prin satul Birci, în lungime de 6 km, realizat în proporţie de 50% , dar avem ceva datorii, cam 5 miliarde, la constructor şi sperăm, pentru că a fost prins pe Ordonanţa 577- fonduri guvernamentale, să vină bani de la Guvern şi cu ce am mai prins noi în buget, să reuşim să facem acest drum. Mai sunt 7 podeţe şi rigolele pe 80% din lungimea drumului.
La capitolul cultură, am prins fonduri pentru spălarea picturii în cele două biserici monument din comună, dacă vom reuşi să obţinem avizele necesare de la Ministerul Culturii şi Cultelor. E adevărat că au nevoie şi de restaurare, dar ne-ar costa în jur de 12 miliarde, aşa că nu ne permitem, dar sper că, cu 150 de milioane, să spălăm măcar pictura. Tot la capitolul Cultură am prins în bugetul local bani pentru realizarea unui teren de tenis de câmp şi altul de volei, în satul Bengeşti. Şi pentru iluminatul public am alocat fondurile necesare, astfel încât, ca şi în anii trecuţi, să avem lumină pe tot timpul nopţii în toate satele. De asemenea, în anul 2011 vom face lucrări de reabilitare la blocul specialiştilor şi vrem să construim şi o parcare la Casa Muzeu „Maria Lătăreţu”, dacă vom reuşi să rezolvăm problema terenului unde aceasta urmează să fie amplasată.
Avem şi un nou proiect depus la Ministerul Dezvoltării, din 2010, pentru modernizarea unui drum comunal cu o lungime de 7 km şi un pod cu o lungime de 65 de metri, ce trece peste râul Galbenul, valoarea totală a finanţării fiind de 49 de miliarde lei vechi plus TVA. Doresc, pentru binele populaţiei, ca fondurile să nu se dea după culoarea politică a primarilor, ci în funcţie de priorităţi.
Avem, însă, o mare problemă la Bengeşti- Ciocadia, pe care nu ştiu cum o vom rezolva. Este vorba despre o suprafaţă de 84,3 hectare de teren agricol, pe care oamenii l-au cerut pentru a le fi retrocedat, dar Agenţia Domeniilor Statului nu l-a pus la dispoziţia comunei, pentru a putea fi dat la oameni. Am făcut demersuri şi la Prefectură şi la ADS, dar, până acum, nu am reuşit să obţinem drepturile oamenilor, deşi sunt îndreptăţiţi să le primească. Culmea ironiei este că unii oameni au lucrat terenul, pe care l-au avut din moşi- strămoşi, dar au primit amenzi penale de 5 milioane fiecare, pentru că au ocupat terenul statului. Sper, totuşi, ca anul ăsta să rezolvăm şi această problemă.